Αποφασισμένοι να μην υποστείλουν, αφενός τον αγώνα διεκδίκησης των παρακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις τους και αφετέρου των συνεχών περικοπών που υφίστανται, εμφανίσθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου.
Η πρόεδρος κα Σοφία Φαρμακίδου αναφέρθηκε κυρίως σε τρία βασικά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους του νησιού μας:
– Το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς
– Οι αυθαίρετες παρακρατήσεις που έχουν γίνει πάνω στις συντάξεις και
– Τα τέλη των λογαριασμών ύδρευσης
«Αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο είναι ότι το ασφαλιστικό θα είναι συνέχεια στο στόχαστρό τους. θέλουν η ασφάλιση να γίνει ατομική υπόθεση του καθενός και να την αναλάβουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες» είπε μεταξύ άλλων.
Κάλεσε ακόμη τους συνταξιούχους «να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού από ορισμένα ΜΜΕ, να μην προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές και τα προβλήματα με αιτήσεις στα Ταμεία και με την βοήθεια δικηγορικών γραφείων τα οποία πληρώνονται αδρά. Το ζήτημα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό γι αυτό θα λυθεί με τον επίμονο, ανυποχώρητο αγώνα μας».
Όσον αφορά τα τέλη των λογαριασμών ύδρευσης, η κα Φαρμακίδου ανέφερε τα εξής: «Το Σωματείο μας, ζητάει από την ΔΕΥΑΡ να μη συμπεριλαμβάνονται τα τέλη στους λογαριασμούς των χαμηλοσυνταξιούχων. Ζητάμε από τον Δήμο να εφαρμόσει επιτέλους την απόφαση που πήρε το δ.σ. κάτω από πίεση για μειώσεις στα τέλη με βάση το εισόδημα. Εμείς θα φέρουμε στον Δήμο μαζικά τις αιτήσεις μας και θα ζητήσουμε ν’ απαλλαγούμε. Το ίδιο ισχύει και για τα δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι αδυνατούν να τους πληρώσουν με κίνδυνο να στερηθούν το ηλεκτρικό ρεύμα που αν και είναι κοινωνικό αγαθό, έχει γίνει πανάκριβο αντικείμενο κερδοσκοπίας».
Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι δεν θα χαρίσουν σε κανέναν τίποτα, ούτε τις συντάξεις τους, ούτε τα παρακρατηθέντα, ούτε τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους, υποσχόμενη ότι «ο αγώνας συνεχίζεται και η φετινή χρονιά το 2018 θα είναι χρονιά διεκδικήσεων, κινητοποιήσεων και συλλογικών αγώνων».
Τέλος, η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου μίλησε για τα δημοτικά τέλη και φόρους στα παραχωρημένα περιφερειακά αεροδρόμια, ζητώντας την απαλλαγή των συνταξιούχων από αυτά –με σχετικό έγγραφο το οποίο εχει σταλεί και στο ΥΠΕΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ