Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών και στις κλήσεις σε απολογία.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Δόξα Καρδάμαινας- Διγενής στις 10/03 (22η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Διγενή, Α. Χατζηνικόλα, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στο διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Νηρέας- Άγιος Ισίδωρος στις 11/03 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Ισιδώρου, Μ. Σαράντη, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Νηρέα, Αθ. Καβάζη, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Α.Ε. Αδελφοσύνης- Ιππότες στις 11/03 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Αδελφοσύνης, Π. Αποστολόπουλο, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στο διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Αθλέτικο Αφάντου- Αστέρας Μασάρων στις 11/03 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μασάρων, Γ. Πλάγγέντη, ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μασάρων, Ελ. Πλαγγέντη, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στο διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Ομόνοια Γενναδίου- Ασπίδα Απολακκιάς στις 11/03 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Απολακκιάς, Κ. Τσαβάρα, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 16/04/2018 (άρθρο 23’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Κλήσεις σε απολογία
Σύμφωνα με περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη απολογία μέχρι την Πέμπτη 22/03/2018 και ώρα 17:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ, τα κάτωθι φυσικά και Νομικά πρόσωπα:
Α.Ε. Κατταβιάς- ΔΙ.ΑΣ. στις 11/03 (22η αγωνιστική)
Το σωματείο της Α.Ε. Κατταβιάς και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Ιωάννης Κυπριώτης- εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,14 του Πειθαρχικού Κώδικα
Φοίβος Κρεμαστής- Άρης Αρχαγγέλου στις 10/03 (22η αγωνιστική)
Το σωματείο του Άρη Αρχαγγέλου και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Σάββας Σφυριαλλάς- πρόεδρος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από το διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,12,14 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Κύπρος- Πολύστρατος στις 10/3 (17η αγωνιστική- διεκόπη)
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. Κύπρος- Πολύστρατός για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου από το διαιτητή, δέχεται ότι ορθώς διεκόπη στο 25ο λεπτό ως άνω αγώνας, λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού του ποδοσφαιριστή Σάββα Παπακώστα ο οποίος διεκομίσθει με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, συνοδεία του ιατρού του αγώνος κ. Γ. Συμεωνίδη. Μετά την αποχώρηση του ιατρού του αγώνος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο αγώνας δεν μπορούσε να συνεχισθεί και διεκόπη χωρίς να οφείλεται σε υπαιτιότητα των ομάδων.
Παραπέμπει το Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα, με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά την διακοπή (αριθμός τερμάτων- αριθμός ποδοσφαιριστών) (άρθρο 21’ παρ. 2β’ του ΚΑΠ).
Παραίτηση σωματείου Ιπποτών (Εφηβικό)
Μετά από σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 15/03/2018 του σωματείου των Ιπποτών στο οποίο δηλώνει ότι παραιτείται από το Εφηβικό πρωτάθλημα περιόδου 2017-2018, για λόγους αδυναμίας συγκρότησης ομάδος.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα κάτωθι:
Α)Όλοι οι αγώνες θα κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ των αντιπάλων σωματείων, τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από τις αντίπαλες της παραιτηθείσας ομάδος (άρθρο 21’ παρ. 7’ του ΚΑΠ).
Β) Η ομάδα των Ιπποτών (Εφηβικό) θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα 2018-2019 με μείον έξι βαθμούς (άρθρο 17’ παρ. 3’ του ΚΑΠ).
Γ) Επίσης στην ομάδα των Ιπποτών επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (σύμφωνα με την Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2017-2018).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ