Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε 40χρονο Ροδίτη, υπότροπο σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Την 19η Ιουλίου 2014 και ώρα 14:20 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκε ότι στη συμβολή των οδών Π. Ροδίου και Λευκωσίας 18, εκινείτο ύποπτο άτομο το οποίο πιθανό να είχε διαπράξει κλοπή σε οικία.
Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, όπου τους περίμενε ο Γ. Α., ιδιοκτήτης καταστήματος επί της οδού Π. Ροδίου και Λευκωσίας, που είχε δει τον κατηγορούμενο να εξέρχεται της οικίας της Ε. Κ.
Επίσης, περίοικος που διατηρεί κατάστημα πλησίον της ίδιας οικίας, παρατήρησε πως το εσωτερικό της ήταν αναστατωμένο και η κύρια πόρτα ανοιχτή.
Η ιδιοκτήτρια της οικίας δεν βρέθηκε προκειμένου να καταθέσει.
Παράλληλα, ο Γ. Α. ενημέρωσε ότι το άγνωστο αυτό άτομο εισήλθε και σε δεύτερη οικία η οποία βρίσκεται στην περιοχή και η οποία ανήκει στον Ε. Α. τον οποίο ενημέρωσε άμεσα.
Περί ώρα 20:00 της ίδιας ημέρας, κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε επί της οδού Π. Τσαλδάρη άτομο το οποίο ταίριαζε στην περιγραφή την οποία είχε δώσει ο Γ. Α.
Ήταν ο 40χρονος, γνωστός στις αρχές, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας χρυσός σταυρός με αλυσίδα, τρία δαχτυλίδια ασημένια, τέσσερα δαχτυλίδια επίχρυσα και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SONY ERICSSON XPERIA.
H υπήκοος Νιγηρίας Id. Al. αναγνώρισε ως δικό της το κατασχεμένο κινητό το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου και δήλωσε ότι την 19/07/2014 και μεταξύ των ωρών 00:00-00:30 άγνωστος δράστης εισήλθε στην οικία της στην οδό Αγ. Γεωργίου και το αφαίρεσε.
Την 20η Ιουλίου 2014 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η Α. Κ. προκειμένου να καταγγείλει ότι άγνωστος δράστης, βραδινές ώρες της 19ης Ιουλίου 2014, ενώ απουσίαζε στην εργασία της, εισήλθε στην οικία της στην οδό Αγ. Γεωργίου και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα.
Της επιδείχθησαν τα κοσμήματα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορουμένου και τα οποία αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα ως δικά της.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές για παρόμοιες υποθέσεις και συγκεκριμένα την 11η Ιουλίου και την 16η Ιουλίου 2014.

– Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως σε έναν 32χρονο Ροδίτη, υπότροπο σε υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.
Περί ώρα 20:15 της 9ης Μαΐου 2015 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο Ροδίνι να οδηγεί μοτοσυκλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί η κλοπή της, την 8η Μαΐου 2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Του έγινε σήμα να σταματήσει, πλην όμως προσπάθησε να διαφύγει.
Την στιγμή που τον πλησίασαν, ο δράστης προσπάθησε να απωθήσει τους αστυνομικούς, ρίχνοντας την μοτοσυκλέτα του πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ανατραπούν και οι δύο και να πέσουν στο έδαφος.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν έπειτα από πάλη που ακολούθησε και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυφύλακα, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.
Πριν από την σύλληψη, τους εξύβρισε και τους απείλησε, βλασφήμησε τα Θεία και επιτέθηκε στους αστυνομικούς.
Δίπλα από τον δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς και σε σωματική έρευνα που του έγινε οκτώ πακέτα τσιγάρων, ένα  ψαλίδι και ένα κινητό τηλέφωνο και στη μοτοσυκλέτα ένα μαχαίρι.
Από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι είχε αφαιρέσει τη μοτοσυκλέτα από τον κ. Πέτρο Αντωνιάδη και κινούμενος με αυτή, διέπραξε κλοπή σε περίπτερο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της κ. Καλοτίνας Γλυνάτση, διέπραξε κλοπή σε περίπτερο στην οδό Αλυτρώτων Ελλήνων και σε περίπτερο στο πάρκο του Ροδινιού.
Την 30η Απριλίου 2015  διέρρηξε την οικία του κ. Μιχαήλ Καλαφατά στην οδό Μάρκου Κλαδάκη.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος κατηγορούμενος την 23.10 ώρα της 25ης Απριλίου 2015 διέρρηξε το γραφείο τελετών “ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ