Αλλαγές προανήγγειλε στην λειτουργία των παιδικών σταθμών της Ρόδου για την επόμενη σχολική χρονιά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης κ. Γιάννης Κορωναίος, με αφορμή την ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου του νέου «Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας», μετά τη σχετική κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας.
Ο κ. Κορωναίος δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» τα ακόλουθα:
«Όπως γνωρίζετε, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ψηφίστηκε ομοφώνως το νέο Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ρόδου –ύστερα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης. Από εκεί και πέρα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καθαρογραφεί και έχει διαβιβαστεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κι έπειτα από τον έλεγχο νομιμότητας και την ανάρτησή του θα αποτελέσει κανονιστική διάταξη».
Υπογράμμισε ακόμη ότι σε συνέχεια του ψηφισθέντος Κανονισμού, ετοιμάζεται μια νέα εισήγηση, καθώς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από την νέα σχολική περίοδο, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις δομές της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ρόδου θα πρέπει πλέον να μοριοδοτούνται –για λόγους διαφάνειας.
«Γι αυτό συντάσσουμε μια νέα εισήγηση για το ποια θα είναι αυτά τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνεται η μοριοδότηση και πόσα μόρια θα παίρνει το καθένα. Φυσικά τα κριτήρια, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά μεγέθη της κάθε οικογένειας, η κοινωνική κατάσταση κ.λπ. Και αυτό θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Στη Ρόδο η Μαθηματική Βαλκανιάδα
Να σημειωθεί ακόμη ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει προς συζήτηση, η διοργάνωση της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, που θα γίνει στην Ρόδο τον Ιούνιο:
«Είχαμε ήδη συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης στην περιοχή μας, με αντικείμενο τα θέματα Παιδείας. Ύστερα από αίτημα της Μαθηματικής Εταιρείας –Παράρτημα Δωδεκανήσου, που έχει αναλάβει να διοργανώσει στη Ρόδο από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου 2018, την 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, ο Δήμος Ρόδου θα είναι συνδιοργανωτής.
Στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα συμμετέχουν 11 χώρες από τη βαλκανική χερσόνησο καθώς και επισκέπτριες χώρες από την Ευρώπη και τις υπόλοιπες ηπείρους. Το επίπεδο των διαγωνιζομένων είναι υψηλότατο, είναι εκείνοι που πρωτεύουν στα Μαθηματικά και γενικά στις θετικές επιστήμες στην χώρα τους και είναι οι μελλοντικοί περιζήτητοι φοιτητές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Η σχετική εισήγηση θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρώ πως είναι ένα κορυφαίο γεγονός που θα πρέπει να τύχει στήριξης από όλους τους φορείς της Ρόδου. Στο νησί μας, αναμένονται πάνω από 250 άτομα που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση και αποτελεί τιμή για την Ρόδο», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Στόχος της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων είναι να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των μαθηματικών και ο ρόλος τους στην δημιουργία και ανάπτυξη του ανθρώπινου μυαλού και να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά, την Ιστορία και την Διδασκαλία τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ