Ειδήσεις

Χαιρετισμός της Μίκας Ιατρίδη στη διημερίδα της ΕΣΗΕΑ

Στη διημερίδα της ΕΣΗΕΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, με θέμα το ρόλο των μέσων ενημέρωσης στην έξαρση του ρατσισμού και του νεοναζισμού, παρευρέθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, ως εκπρόσωπος του προέδρου του κινήματος, Πάνου Καμμένου.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Μίκα Ιατρίδη, έκανε, μεταξύ άλλων, ένα σαφή διαχωρισμό μεταξύ της «προμνημονιακής» και «μνημονιακής» εποχής και σημείωσε ότι η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης παρουσιάζει μια συγκεκριμένη εικόνα για το μνημόνιο, η οποία, σε συνδυασμό με ρητορικές κοινωνικού αυτοματισμού και την τραγική πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες, έχει οδηγήσει στην έξαρση συνολικά του ρατσισμού και του νεοναζισμού.

Κλείνοντας το χαιρετισμό της, η βουλευτής Δωδεκανήσου ευχήθηκε «η διημερίδα αυτή να οδηγήσει σε χρήσιμες σκέψεις, ώστε οι δημοσιογράφοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιληφθούν το μη παραγωγικό ρόλο που διαδραματίζουν στην έξαρση των δυο αλληλένδετων φαινομένων».

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού έχει ως εξής:

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση στην διημερίδα σας και να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο που η Ένωση σας καταπιάνεται με ένα φλέγον και επίκαιρο θέμα.

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ένα θέμα που αποτελεί, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι της δύσκολης καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε.

Είμαι σίγουρη ότι θα ακούσουμε σήμερα ενδιαφέρουσες απόψεις.

Σε κάθε σύγχρονη κοινωνία, σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία, ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

Το βλέπουμε, άλλωστε και με τα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλες χώρες.

Για εμάς, εδώ στην Ελλάδα πιστεύω ότι θα πρέπει να βάλουμε ένα διαχωρισμό μεταξύ της προ-μνημονιακής και της μνημονιακής εποχής.

Είναι προφανές, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των, πανελλήνιας εμβέλειας, μέσων ενημέρωσης, ηλεκτρονικών και μη, επιμένει να παρουσιάζει μια συγκεκριμένη εικόνα για το μνημόνιο.

Ότι αυτό είναι, δήθεν, μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει λύση, ότι πρέπει να το ακολουθήσουμε.

Ταυτόχρονα, λίγοι, ευτυχώς, δημοσιογράφοι, εντός και εκτός εισαγωγικών, προωθούν την έννοια του κοινωνικού ρατσισμού λοιδορώντας κάθε φορά τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων των εργαζόμενων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Αυτή η ρητορική του κοινωνικού αυτοματισμού, οι υμνολογίες για το μνημόνιο που οδηγεί στη σταδιακή και μαρτυρική εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού, η κάλυψη μεγάλων οικονομικών σκανδάλων, αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί στην έξαρση συνολικά του ρατσισμού και του νεοναζισμού.Εύχομαι, η διημερίδα αυτή να οδηγήσει σε χρήσιμες σκέψεις, ώστε οι δημοσιογράφοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιληφθούν το μη παραγωγικό ρόλο που διαδραματίζουν στην έξαρση των δυο αλληλένδετων φαινομένων.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας σας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου