Τοπικές Ειδήσεις

A-τυπος και υπογραμμός: “Kατόπιν ενεργειών μου, εμού του ιδίου”!

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές της πολιτικής ζωής της χώρας, είναι το «κατόπιν ενεργειών μου». Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, της οξείας οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που βιώσαμε, πάθαμε αλλά όπως φαίνεται δεν μάθαμε.
Το πλέον χαρακτηριστικό της τεταμένης περιόδου που ακόμα δεν αφήσαμε πίσω, είναι πως η ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών, βλέψεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, λειτούργησε εις βάρος της ενότητας και της σύμπνοιας που έπρεπε να επιδείξουν οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο (πλην της Χ.Α. που ευκαιριακά και συγκυριακά κατέλαβε θέση στον Ναό της Δημοκρατίας), αλλά κι εμείς ως κοινωνία για να περάσουμε ενωμένοι αυτή την Ατραπό.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό, να επαναλαμβάνονται πρακτικές οι οποίες μας έφεραν στο σημείο που είμαστε σήμερα, όπως το περίφημο «κατόπιν ενεργειών μου», ιδίως πριν καν δρομολογηθεί οποιασδήποτε μορφής λύση, αλλά προβάλλεται η πρωτοβουλία μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το «πολιτικό εγώ».
Θα περίμενε κανείς, οι σημερινοί πολιτικοί, να είναι πιο συνειδητοποιημένοι για το έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας, και που οπωσδήποτε δεν αφορά μεμονωμένα την προσωπική προβολή των δραστηριοτήτων τους.
Οι παρεμβάσεις για την προώθηση και επίλυση τοπικών ζητημάτων, απαιτούν τουλάχιστον συνεννόηση και δημιουργία ενιαίου μετώπου. Εκτός κι αν το ζητούμενο είναι απλώς η φωτογράφιση του καθενός βουλευτή ξεχωριστά στα γραφεία των υπουργών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως διαφημιστικό προωθητικό υλικό. Αυτή είναι μιας ξεπερασμένης εποχής πολιτική πρακτική, που η κοινωνία την έχει αφήσει πίσω.
Δεν είναι δυνατόν στην πιο κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, που ισορροπεί ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, που πασχίζει να κάνει βήματα μπροστά προσπαθώντας να αποτινάξει τις πολιτικές αμαρτίες μιας ολόκληρης εποχής, να μην μπορούν να αντιληφθούν οι πολιτικοί ότι πρέπει κι οι ίδιοι να αλλάξουν. Να οικοδομήσουν άλλη σχέση μεταξύ τους, με τους πολίτες, με την κοινωνία.
Οι εποχές άλλαξαν και καλά θα κάνουν να αλλάξουν νοοτροπία και οι πολιτικοί. Διαφορετικά, θα τους παρασύρουν τα απόνερα, της πολιτικής τρικυμίας που σάρωσε τα τελευταία χρόνια τη χώρα και παίρνει μαζί της, ό,τι δεν είναι αρκετά ισχυρό να σταθεί στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ιορδάνης    17.02.2020 08:38

    πολύ ουσιαστικό και επίκαιρο άρθρο , μπράβο Μαίρη

Σχολιασμός άρθρου