Ειδήσεις

Energa-Hellas Power: Επιστρέφουν 100 εκατ. ευρώ

Την πρόθεσή τους να επιστρέψουν πόσο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και τους δήμους, δηλώνουν εγγράφως οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε διακοπή η δίκη τους που ξεκίνησε σήμερα για τις 5 Φεβρουαρίου.

Τα 103 εκατ. ευρώ που προτίθενται να επιστέψουν βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς και έχουν δεσμευθεί από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι συνολικές απαιτήσεις του Δημοσίου, κατά το κατηγορητήριο, ανέρχονται σε 257 εκατ. ευρώ. Για τα προσφερόμενα από τους εμπλεκόμενους χρήματα ύψους 103 εκατ., θα αποφανθεί το δικαστήριο σε εφαρμογή του νέου νόμου που ισχύει εδώ και ένα μήνα και δίνει τη δυνατότητα να τύχουν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης όσοι διωκόμενοι για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσιου ικανοποιήσουν πλήρως το Δημόσιο.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου