Ειδήσεις

Πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής ανάπλασης σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη

Η Κέρκυρα θα αποτελέσει έναν από τους αναπτυγμένους τουριστικούς προορισμούς για τους οποίους θα διαμορφωθεί πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής ανάπλασης σύμφωνα με απόφαση του Γ.Γ. Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησης που είχε με την Α. Γκερέκου.
Για το σκοπό αυτό συστάθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή ειδικών, εκπροσώπων των αρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων Τουρισμών και των οικείων Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του ΕΟΤ στην Κέρκυρα, την Κρήτη και τη Ρόδο.
Σκοπός του προγράμματος είναι να διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής πρωτοβουλίας, με την παροχή ειδικών χωροταξικών, πολεοδομικών, φορολογικών και οικονομικών κινήτρων καθώς και για την αποκατάσταση του τοπίου από τις επιπτώσεις της άναρχης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί ειδική μέριμνα και σε δράσεις απόσυρσης απαξιωμένων ή εγκαταλελειμμένων κτιρίων και εγκαταστάσεων τουριστικής χρήσης που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και την εικόνα μιας περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα εργασίας θα διαμορφώσει πιλοτικό πρόγραμμα ανάπλασης σε προορισμούς στην Κέρκυρα, την Κρήτη και τη Ρόδο που παρουσιάζουν σύνθετα προβλήματα τουριστικής ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα θα προτείνονται τα κατάλληλα χωροταξικά και επενδυτικά εργαλεία καθώς και πηγές χρηματοδότησης και ειδικά κίνητρα για την ανάπλαση των επιλεγμένων «πιλοτικών» περιοχών στους παραπάνω προορισμούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου