Αθλητικά

Το πρόγραμμα για Σπανού και Παπουρδάνου στις εθνικές ομάδες

Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Υπερπήδησης Εμποδίων και Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας κος Άρης Κυπραίος και ο Ομοσπονδιακός Σύμβουλος Εθνικών Ομάδων-Αρχηγός Ομάδας, διακεκριμένος αθλητής και έμπειρος προπονητής, κος Αντώνης Πετρης ενημέρωσαν τους αθλητές και τους προπονητές για τους στόχους και τις μεθόδους επίτευξής τους.

Το ελληνικό πρόγραμμα  είναι ολοκληρωμένο, μακροπρόθεσμο και συμμετοχικό. Έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του αθλήματος, την ελληνική ιππική πραγματικότητα και τις δυνατότητες των Ελλήνων αθλητών. Αγωνιστικοί στόχοι έχουν τεθεί για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται προπονητικά σεμινάρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σε συνδυασμό με τον σωστό προπονητικό και αγωνιστικό σχεδιασμό, καθώς και με εφόδιο την πρόσφατη επιτυχημένη εμπειρία του Αντώνη Πετρή με την ομάδα της Πορτογαλίας, το Πρόγραμμα Εθνικών Ομάδων αναμένεται να ανοίξει νέα σελίδα για την Ελληνική Ιππασία.

Μεταξύ των αθλητριών που βρίσκονται στην λίστα και αποτελούν μέλη των εθνικών μας ομάδων βρίσκονται και οι Ροδίτισσες Ειρήνη Σπανού και Μαρία Παπουρδάνου.

Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με δημιουργία κινήτρων Ιππασίας με σκοπό τον συντονισμό και την επίτευξη διακρίσεων για τις Εθνικές Ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις και τις ηλικιακές κατηγορίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η επιλογή των αθλητών από την ΕΟΙ έγινε με βασικό κριτήριο το αποτελέσματα τους σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα. Από τους προτεινόμενους, ο Σύμβουλος θα επιλέξει μια πιο περιορισμένη λίστα ζευγαριών αθλητών/ίππων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την άμεση έναρξη του προγράμματος. Η λίστα αυτή θα οριστικοποιηθεί υπό την προϋπόθεση της αποδοχής των όρων του προγράμματος από τους επιλεγέντες και θα ανανεώνεται διαρκώς ανάλογα με την ανταπόκριση και απόδοση των εκάστοτε συμμετεχόντων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου