Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Ευχάριστα νέα για τα έξοδα μετακινήσεων των νησιωτικών ομίλων

• Συζητήθηκε η διεξαγωγή αγώνα στο Καστελλόριζο

Μετά από συνάντηση της προέδρου της ΕΙΟ Νίκης Αναστασίου για το φλέγον θέμα των εξόδων μετακίνησης των νησιωτικών ομίλων ιστιοπλοΐας, με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη βρέθηκε λύση.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας αναφέρονται τα εξής:
«Τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, επισκέφθηκαν η πρόεδρος της Ε.Ι.Ο., Νίκη Αναστασίου, και η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής θαλάσσης Εριφύλη Βαρδάκη.
Ο κ. Κουτουλάκης ήταν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στην Aegean Regatta που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια και παρά την πανδημία σημείωσε τεράστια επιτυχία. Έγινε, λοιπόν, αποτίμηση αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης και συζητήθηκε ο αγώνας της νέας σεζόν, οι προετοιμασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρωταρχικός στόχος είναι να εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022 με περισσότερες από τις 44 συμμετοχές που υπήρχαν φέτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτουλάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Αγώνων και Εφέσεων της Ε.Ι.Ο., Κώστα Τσαντίλη, με τον οποίο συζήτησαν για την διεξαγωγή ενός έξτρα αγώνα στο Καστελλόριζο μετά το τέλος της Aegean Regatta με την ονομασία Aegean Regatta Special Edition.
Στο περιθώριο αυτής της επίσκεψης η πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Νίκη Αναστασίου έθεσε στον γενικό γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τις μετακινήσεις των ομίλων των νησιών.
Για τα έξοδα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αθλητών, προπονητών και αυτοκινήτων με τρέιλερ για σκάφη και φουσκωτά. Υπάρχουν ναυτιλιακές εταιρείες που κάνουν μικρές εκπτώσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι για κάθε ταξίδι ο μέσος όρος του κόστους των εξόδων ξεπερνά τα 1500 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνεται λόγω των επιπλέον εξόδων για μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας (όταν, για παράδειγμα, ο αγώνας διεξάγεται στην Κατερίνη).
Αναλυτικά οι όμιλοι από τα νησιά μετακινούνται το λιγότερο 8 φορές τον χρόνο για τη συμμετοχή τους στις επίσημες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας. Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα U16 Όπτιμιστ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 Όπτιμιστ, το περιφερειακό πρωτάθλημα Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ Στάνταρντ και Ράντιαλ, την πανελλήνια πρόκριση Όπτιμιστ και Λέιζερ 4.7, το ‘’Athens International Sailing Week’’ και διάφορους διασυλλογικούς αγώνες.
Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Υπουργείου έδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, έτσι ώστε οι όμιλοι των νησιών να ανακουφιστούν. Επειδή τα σωματεία δεν μπορούν να ενταχθούν στο μεταφορικό ισοδύναμο θα ξεκινήσει μελέτη για το συνολικό κόστος που ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ τον χρόνο και στο πλαίσιο των όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, για να βρεθεί κάποιο έξτρα κονδύλι που θα καλύπτει το σύνολο ή μέρος των εξόδων των μετακινήσεών τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου