«Χοντρό» επεισόδιο μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών του ΚΚΕ.

Σε διακοπή της συνεδρίασης, κατά την διάρκεια της οποίας συζητείται το Πολυνομοσχέδιο, εξαναγκάστηκε ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος εξ αφορμής της εκτός ελέγχου φραστικής επίθεσης που εξαπέλυσε κατ’ αρχήν από του βήματος της Ολομέλειας ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός, και στη συνέχεια οι συνάδελφοί του από τα βουλευτικά τους έδρανα εναντίον πάντων των υπολοίπων από τα άλλα κόμματα.

Αφορμή στάθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Γ. Λαγό και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλο, όταν από τη Χρυσή Αυγή έγινε λόγος για σκάνδαλο Ζήμενς το 1989, από την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-Ενιαίου Συνασπισμού (ΚΚΕ-ΕΑΡ). Ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε ότι τη Ζήμενς την χρηματοδοτούσε ο Χίτλερ, και τότε ο ομιλητής βουλευτής του Ν. Μιχαλολιάκου βγήκε εκτός εαυτού.

«Να μας πουν οι σύντροφοι του ΚΚΕ σε ποια offshore έχουν πουλήσει το τηλεοπτικό σταθμό» επέμεινε φωνάζοντας, ενώ έφυγε από το βήμα κουνώντας το χέρι απειλητικά προς την πλευρά τους. «Δώσε μου τα στοιχεία σε αυτούς που το πουλήσατε» συνέχισε την ίδια στιγμή που η ΚΟ του ΚΚΕ σηκώθηκε διαμαρτυρόμενη να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Στο Β Πειραιά η Χρυσή Αυγή πήρε 9,5% δεν πήγατε καλά συντρόφια» συνέχισε προκλητικά ο κ. Λαγός.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος απείλησε με παρέμβαση του φρουράρχου.Κάτι που δεν πτόησε τους βουλευτές της ΧΑ.

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε τους κουκουλοφόρους και τους άλλους που μας πήγαν μέσα. Σιγά μην φοβηθούμε και το φρούραρχο» απάντησε ο Γιάννης Λαγός αποκαλώντας το ΚΚΕ τσιράκια του συστήματος και πως όταν θα μιλάει η ΧΑ ή θα την ακούν προσεκτικά, ή θα φεύγουν από την αίθουσα.

Βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν έξαλλοι αποκαλώντας τους χρυσαυγίτες «δολοφόνους» «εγκληματίες» και «μαχαιροβγάλτες» ενώ παρενέβη και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης που απευθυνόμενος προς τον Λαγό τον προέτρεψε δηκτικά να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα ξενοδοχείο και μπαρ.

thetoc.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ