Ρεπορτάζ

Ερευνα για δύο νέες υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης

Δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης και μία χρήσης πιστωτικών καρτών που απωλέσθηκαν αποτελούν αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα την 13η Σεπτεμβρίου 2023 και περί ώρα 17:40 καταγγέλθηκε από μια 51χρονη υπήκοο Αλβανίας ότι την ίδια ημέρα και ώρα 15:36 άγνωστο άτομο που της συστήθηκε ως λογιστής και κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης της από ελληνικό κινητό τηλέφωνο, την έπεισε ότι για να εισπράξει ποσό 250 ευρώ από το «marketpass» θα πρέπει να μεταβεί σε ένα ATM τράπεζας με σκοπό να πληκτρολογήσει έναν κωδικό που θα της έδινε ώστε να αναλάβει το ποσό.
Την 15:50 της ιδίας, πήγε με την κόρη της σε ATM της τράπεζας Apha Bank και με τις οδηγίες του από το κινητό τηλέφωνο, της είπε να πληκτρολογήσει έναν κωδικό ώστε να κατατεθούν τα λεφτά στον λογαριασμό της.
Οταν πληκτρολόγησε τον κωδικό, το άγνωστο άτομο της είπε ότι η διαδικασία τελείωσε και ότι τα λεφτά θα κατατεθούν άμεσα στον λογαριασμό της.
Μόλις έκλεισε το κινητό τηλέφωνο, πραγματοποίησε ενημέρωση της κάρτας της μέσω του ATM όπου και διαπίστωσε ότι είχε πραγματοποιηθεί κίνηση ποσού 4.998,90 ευρώ με αιτιολογία «ATM L78002310030680».
Διενεργείται προανάκριση.
-Την ίδια ημέρα μια 61χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι την 12η Σεπτεμβρίου 2023 δέχθηκε κλήση από ελληνική τηλεφωνική σύνδεση και συνομίλησε με άγνωστο δράστη ο οποίος συστήθηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.
Της ανέφερε ότι δικαιούται αναδρομικά της σύνταξης χηρείας για τη μητέρα της, και για το λόγο αυτό καθ’ υπόδειξή τoυ πραγματοποίησε με το πρόσχημα πληρωμής φόρου των αναδρομικών, μία κατάθεση του χρηματικού ποσού των 6.121 ευρώ σε λογαριασμό της Alpha Bank.
Ακολούθως o δράστης ανέφερε ότι η μητέρα της παθούσας χρωστάει στην Εφορία το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και η 61χρονη αντιλήφθηκε την απάτη.
-Την 18.00 ώρα της ίδιας ημέρας ένας 80χρονος ημεδαπός κατέθεσε ότι την 9η Σεπτεμβρίου 2023 απώλεσε στην Ρόδο εντός του χώρου τις λαϊκής αγοράς πλησίον της οδού Κλαυδίου Πέπερ, το πορτοφόλι του, χρώματος μαύρο, το οποίο περιείχε την άδεια ικανότητας οδηγού, τρείς κάρτες της τράπεζας Scotina Bank του Καναδά και μία της τράπεζας Πειραιώς, καθώς και ένα χαρτάκι το οποίο είχε τον κωδικό ασφαλείας (PIN) της τράπεζας Πειραιώς.
Την 12η Σεπτεμβρίου 2023 και περί ώρα 10:00 διαπίστωσε ότι άγνωστός-οι δράστης-ες, αφού βρήκαν το πορτοφόλι του, προχώρησαν σε διαδοχικές αναλήψεις από ATM των τραπεζών Πειραιώς και Alpha Bank και διαδοχικές αγορές από κατάστημα συνολικού ύψους 1.158 ευρώ.
Διεργείται προανάκριση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου