ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Προσφυγονήσια” θέλει το ακροδεξιό κόμμα στη Γερμανία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
89

Το ξε­νο­φο­βι­κό κόμμα “Εναλ­λα­κτι­κή για τη Γερ­μα­νία” ξα­να­χτυ­πά: η πρό­ε­δρός του Φρά­ου­κε Πέτρι θέλει να με­τα­φέ­ρει πρό­σφυ­γες σε ένα ή πε­ρισ­σό­τε­ρα νησιά εκτός Ευ­ρώ­πης, για να τους απο­μα­κρύ­νει από τη Γερ­μα­νία.

Για μία ακόμη φορά η Πέτρι εκ­πλήσ­σει με τις προ­τά­σεις της. Μι­λώ­ντας στην εφη­με­ρί­δα Bild προ­τεί­νει να με­τα­φέ­ρο­νται σε νησιά εκτός Ευ­ρώ­πης πρό­σφυ­γες, των οποί­ων έχει απορ­ρι­φθεί η αί­τη­ση ασύ­λου, αλλά και εκεί­νοι που ει­σέρ­χο­νται πα­ρά­τυ­πα στην Ευ­ρώ­πη. Στα νησιά αυτά, που θα τε­λούν υπό την αι­γί­δα των Ηνω­μέ­νων Εθνών, οι άν­δρες θα δια­χω­ρί­ζο­νται από τις γυ­ναί­κες και τις οι­κο­γέ­νειες με παι­διά, κάτι που είναι ασφα­λέ­στε­ρο και πιο οι­κο­νο­μι­κό, υπο­στη­ρί­ζει η Πέτρι. Πα­ράλ­λη­λα, προ­τεί­νει να ιδρυ­θεί μία «Υπη­ρε­σία Επα­να­προ­ώ­θη­σης» η οποία θα προ­ω­θεί τους πρό­σφυ­γες σε αυτά τα νησιά, απο­μα­κρύ­νο­ντάς τους από τη γερ­μα­νι­κή επι­κρά­τεια.

Επι­πλέ­ον η αρ­χη­γός του ξε­νο­φο­βι­κού κόμ­μα­τος ζητεί την κα­τάρ­γη­ση της συμ­φω­νί­ας με την Τουρ­κία και την εντα­τι­κο­ποί­η­ση των απε­λά­σε­ων. Πρό­τυ­πο της Πέτρι απο­τε­λεί η Αυ­στρα­λία, που εκτο­πί­ζει τους πρό­σφυ­γες στη νήσο Να­ου­ρού στον Ει­ρη­νι­κό Ωκε­α­νό, καθώς και στην Πα­πούα-Νέα Γου­ϊ­νέα. Την υπο­στή­ρι­ξή του σε μία λύση τύπου Αυ­στρα­λί­ας έχει εκ­φρά­σει και ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Αυ­στρί­ας Σε­μπά­στιαν Κουρτς.

 

www.dw.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.