Ρεπορτάζ

M. Δράκος: Η έκθεση της Κρεμαστής πρέπει να γίνει

Την βούληση των δημοτών της Κρεμαστής αλλά και την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να χαθεί ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης -έστω και υπό συνθήκες κορωνοϊού- εξέφρασε με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων κ. Μιχάλης Δράκος.
«Συνεδρίασε ήδη το Τοπικό Συμβούλιο με την συμμετοχή των κ.κ. Μιχάλη Σοκορέλου (προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου), Θανάση Στάμου (εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου), Βασίλη Παπαοικονόμου (προέδρου του δημοτικού λιμενικού ταμείου Ν.Δ/σου), και του αντιδημάρχου κ. Τάσου Σπανού), όπου τέθηκε ο προβληματισμός για την φετινή διεξαγωγή ή όχι, της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής που φέτος συμπληρώνει 55 συναπτά έτη. Δυστυχώς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δήλωσε πως δεν μπορεί να μας στηρίξει φέτος οικονομικά, οπότε βρισκόμαστε στην διερεύνηση τρόπων για την διεξαγωγή της Έκθεσης, η οποία θα πρέπει (κανονικά) να ανοίξει τις πύλες της στις 7 Αυγούστου 2020. Ωστόσο, συζητάμε με τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν από άλλα μέρη της χώρας –αν θα καταφέρουν να έρθουν στην Ρόδο κ.λπ.- με τους τοπικούς παραγωγούς μας που θέλουν να εκθέσουν τα προϊόντα τους, τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους κ.λπ. και εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί και φέτος η Έκθεση, αλλά υπό άλλες συνθήκες. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας που είναι απαραίτητα για τέτοιες διοργανώσεις αλλά, θα αποφύγουμε να κάνουμε πανηγύρι και άλλες εκδηλώσεις –τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού. Προσπαθούμε με την αρωγή του Δήμου Ρόδου, να την πραγματοποιήσουμε. Εμείς πάντως, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο…»
Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Κρεμαστής με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τους καταστηματάρχες, τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Ρόδου, εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου για να ληφθούν οι αποφάσεις και φυσικά, να προχωρήσει το σχέδιο ώστε να μην χαθεί εντελώς ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης, η οποία συμπληρώνει την 55 ολόκληρα χρόνια από την έναρξή της.
«Πολλοί βασικοί εκθέτες από άλλα μέρη της χώρας, μας είπαν να περιμένουμε. Ωστόσο, εμείς οφείλουμε να συντονιστούμε και να βρούμε σημείο συνεννόησης για να πραγματοποιηθεί και φέτος η Έκθεση Κρεμαστής, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης και σύμβολο για την Ρόδο» όπως είπε.
-Σημειώνεται πως η ΠΝΑι ήταν ο βασικός χρηματοδότης της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής, αλλά σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης: «Φέτος δεν θα συμμετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις, λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό της ΠΝΑι και της διάθεσης των κονδυλίων σε υγειονομικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στα νησιά και τις δομές υγείας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιάννης    15.07.2020 16:00

    καλή επιτυχία, άλλα το βλέπω λιγάκι δύσκολο. αφού κρεμαστή, σορωνή και παραδείσι έχουν καταδικαστεί στην υπανάπτυξη και κοινωνική απομόνωση. εδώ δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν για το καλοκαίρι την ιρλανδική διάβαση των 40 μετρων. οι κάτοικοι έχουν βολευτεί στον καναπέ και δεν διεκδικούν τα αυτονόητα,ισομερή ανάπτυξη και κοινωνικη ευημερια σε όλα τα χωριά της Ρόδου.Αφού δεν βάζει η περιφέρεια λεφτά, το βλέπω χλωμό να βάλει ο Δήμος λεφτά. Απλώς κάνουμε δηλώσεις, συνεδριάσεις για να πούμε ότι προσπαθήσαμε. εαν θέλουν πραγματικά να ανοίξει η έκθεση ας βάλει ο Δήμος λεφτά και ας ορίσουν χαμηλό ενοίκιο.

Σχολιασμός άρθρου