Ειδήσεις

Εγκαινιάζεται η νέα αίθουσα αναζωογόνησης και αντιμετώπισης τραυμάτων παιδιών

Θα λειτουργεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 11.00 το πρωί η νέα αίθουσα αναζωογόνησης και αντιμετώπισης τραυμάτων παιδιών στο νοσοκομείο Ρόδου.
Η αίθουσα θα λειτουργεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής του ΤΕΠ κ. Γιώργος Τριάντος. Με χρήματα που πρόσφεραν από την εταιρεία “Ελληνικά Πετρέλαια” και κοινωφελή ιδρύματα αγοράστηκαν υπερσύγχρονα μηχανήματα και ανασκευάστηκε ο χώρος για την αντιμετώπιση των παιδικών τραυμάτων.
«Εγκαινιάζεται αύριο η νέα μονάδα αναζωογόνησης και παιδικού τραύματος στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάθε προσφορά και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας.
«Αγοράστηκε νέος εξοπλισμός με τον οποίο εφοδιάστηκε η νέα μονάδα και το ΤΕΠ. Αποκτήθηκαν καινούργια ιατρικά μηχανήματα για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες. Τώρα στο τμήμα αναζωογόνησης θα έχουμε δύο κλίνες αντί για μια. Θα αντιμετωπίζονται καλύτερα τα περιστατικά που θα έχουν να κάνουν με τραυματισμούς παιδιών. Βοήθεια θα έχουμε από τα μηχανήματα όμως και για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών με ενήλικες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Τριάντος.
Σε ερώτηση σχετικά με το κόστος απόκτησης των μηχανημάτων ο κ. Τριάντος δήλωσε πως ανήλθε στα 72.000 ευρώ.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» και των κοινωφελών ιδρυμάτων «Norton Rose Fulbright Greece» και «Ιωάννη Λάτση».
Το έργο υλοποιήθηκε, όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Τριάντος, με τη βοήθεια των μελών του Σωματείου «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος».
Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του συγκεκριμένου σωματείου πάνω από 200.000 παιδιά σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα.
Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” εδώ και πέντε χρόνια καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα δεδομένα με τέσσερις καθοριστικούς τρόπους οι οποίοι είναι:
1. H δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπου τα τραυματισμένα παιδιά εισάγονται κατευθείαν και σταθεροποιούνται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.
2. Η εκπαίδευση γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ στις ιδιαιτερότητες των παιδικών τμημάτων με την χρηματοδότηση σεμιναρίων όπου εξειδικευμένοι γιατροί διδάσκουν την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών.
3. Η προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ειδικού εξοπλισμού στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
4. Η πρόληψη, με ομιλίες σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου, στους γονείς των και στους εκπαιδευτικούς των.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου