Ειδήσεις

Επιβλητική προεκλογική συγκέντρωση του κ. Γ. Χατζημάρκου

Σε μία κατάμεστη από φίλους, συνεργάτες και πολίτες που επιθυμούν την άμεση αλλαγή σελίδας, αίθουσα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου προχθές το βράδυ, η οποία ξεπέρασε σε προσέλευση κάθε πρόβλεψη και προσδοκία.

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσίασε το Σχέδιο της παράταξής του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», σε μία μοναδική εκτός κειμένου ομιλία, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως οι άνθρωποι με ιδέες, θέληση και αποφασιστικότητα, πρέπει να απευθύνονται στο κοινό με αμεσότητα και αυθεντικότητα.

Η ομιλία ξεκίνησε με το πολιτικό διακύβευμα των προσεχών περιφερειακών εκλογών και τον βαθμό εξάρτησης της εθνικής οικονομίας από τις εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπογράμμισε πως δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση για το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. «Πολύ λίγη συζήτηση έγινε στον τόπο και στη χώρα για το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. Πουλάει και αρέσει περισσότερο η παραπολιτική, η ίντριγκα, οι επιθέσεις και ο κομματισμός, από την ουσία. Εκτιμώ πως είναι η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, που το μεγάλο ζήτημα είναι η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί, όχι μόνο η Δωδεκάνησος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και συμπλήρωσε πως λίγη συζήτηση έγινε και για τις ευρωεκλογές.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε πως στα επόμενα πέντε χρόνια για την αυτοδιοίκηση θα είναι πολύ δύσκολα γεγονός που απαιτεί κουράγιο, φαντασία και όρεξη από όσους ασχοληθούν με την ΤΑ.
Αναφερόμενος στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης δήλωσε πως ουδέποτε λειτούργησε με τον τρόπο που σχεδιάστηκε.

«Όσο και αν θέλουν κάποιοι να εμφανίζουν τη συζήτηση περί αρμοδιοτήτων ως άλλοθι και ως προκάλυμμα για τις δικές τους αποτυχίες είτε τις προθέσεις, η πραγματικότητα είναι ότι οι θεσμοί υπηρετούνται από πρόσωπα. Και οι θεσμοί καταξιώνονται ή υποβαθμίζονται από τα πρόσωπα αυτά. Η σημερινή υποβάθμιση ακόμη και αυτού του πολύ μεγάλου θεσμού της Περιφέρειας οφείλεται στα πρόσωπα που τον έχουν υπηρετήσει. Η κρισιμότερη αναμέτρηση για τη χώρα αλλά και για την περιοχή μας είναι αυτή της 18ης Μαΐου. Το λέω αυτό γιατί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κτυπάει η καρδιά του τουρισμού», υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Μόνο τέσσερα νησιά της Περιφέρειας, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κως και η Ρόδος μπορούν να αλλάξουν τους οικονομικούς δείκτες αυτής της χώρας. Μπορούν να αλλάξουν την πορεία των δημοσιονομικών και αυτό καθιστά τη μάχη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη μεγαλύτερη από αυτές που δίνονται στην Ελλάδα. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που είναι η μοναδική Περιφέρεια από τις 13 στην οποία γίνεται πρόβα πολιτικής συγκατοίκησης δυνάμεων της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε πως η παράταξή του έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που επιδιώκει να τηρήσει, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια από την Κέα μέχρι το Καστελόριζο.
«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παίζουμε το μέλλον του τόπου μας σε ένα παιχνίδι αποτύπωσης συσχετισμών. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να πηγαίνουμε σε μια τόσο μεγάλη δέσμευση για μια πενταετία. Θελήσαμε να κινηθούμε με διαφορετικούς ρυθμούς και να αναλάβουμε δεσμεύσεις που θα τις τηρήσουμε. Αυτός είναι λόγος που δεν δώσαμε υποσχέσεις στους πολίτες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος που παρουσίασε το αναλυτικό σχέδιο της παράταξης “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, με τίτλο Κ2, που σηματοδοτεί την ευθεία γραμμή ανάπτυξης από την Κέα έως το Καστελόριζο και εγγυάται ρυθμό ανάπτυξης σε μία περιοχή που έχει όλες τις δυνατότητες να παράξει πλούτο και θέσεις εργασίας προς την τοπική κοινωνία και οικονομία. Με αφορμή το γεγονός ότι η πενταετία 2014-2019 θα είναι η τελευταία ευκαιρία και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να απορροφήσει και κυρίως να διαχειριστεί σωστά τα ευρωπαϊκά κονδύλια ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε σε ένα πολιτικό μοντέλο που αντιλήφθηκε «την παραγωγή πολιτικής σε κυβικά μπετόν ασφάλτου και κιλά σιδήρου».

«Το Αιγαίο είναι γεμάτο από στοιχειωμένα έργα, από φράγματα και από λιμανάκια, που παγιδεύουν τα σκάφη γιατί είναι κλειστά. Αυτή είναι η διαχείριση που έγινε σε αυτό τον πλούτο που ήρθε στον τόπο. Έχουμε 50 νησιά στα οποία δεν βρίσκουμε πουθενά λιμάνι. Υπάρχουν μόνο μόλοι μέσα στη θάλασσα», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.“Δεν αναφέρομαι στη νησιωτικότητα με τον συνήθη τρόπο που το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες της πολιτικής, σαν να είναι μειονέκτημα ή ασθένεια. Είμαι περήφανος που είμαι νησιώτης και αντιλαμβάνομαι τη νησιωτικότητα μόνο ως πλεονέκτημα. Θα την υπηρετήσουμε με σχέδιο και πάθος και χωρίς υποχωρήσεις, στοχεύοντας στην με ίσους όρους ανάπτυξη όλων των νησιών μας, διατηρώντας την ταυτότητά τους και προτάσσοντας τη μοναδικότητά τους», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος είπε ακόμα πως οι υπόλοιπες παρατάξεις δείχνουν να μην έχουν πρόγραμμα.«Εμείς έχουμε σχέδιο που έχει αρχή, μέση και τέλος και δεσμευόμαστε να το υλοποιήσουμε. Λυπάμαι γιατί δεν το είδα να γίνεται από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Πολύ πλούσια ιδεολογία και διάθεση για επανάσταση. Πολύ αδρεναλίνη και διάθεση για καβγά με το κράτος των Αθηνών, το οποίο δεν τους πείραξε, όταν τους διόριζε. Πέρασαν πάνω από τη μισή τους ζωή διορισμένοι από αυτό που αποκαλούν μόρφωμα των Αθηνών. Δεν είδαμε όμως πρόγραμμα ή όραμα», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ομιλώντας για τον τουρισμό δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιμήκυνση της σεζόν που κάποιοι χρησιμοποιούν μόνο ως θέμα για συνέδρια και ημερίδες ενώ εκείνος ως πρόεδρος του ΕΒΕΔ την έκανε πράξη. Η πρόταση εκείνη, όπως τόνισε, πολεμήθηκε. Αναφορά έκανε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και στην ακτοπλοϊα για την οποία κάποιοι δεν θέλησαν να δώσουν μάχη όταν είχαν την αρμοδιότητα. Αρκέστηκαν σε κορώνες όταν τους αφαιρέθηκε όμως η ευθύνη.

«Η κοινωνία δεν κατηγορεί κανένα για τις μάχες που έδωσε με πάθος και τις έχασε. Κατηγορεί για τις μάχες που δεν δόθηκαν. Εδώ οι μάχες που δεν δόθηκαν είναι πολλές», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος που δεσμεύθηκε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν θα συμπεριφέρεται ανταγωνιστικά προς το Δήμο Ρόδου ή άλλους ΟΤΑ, όπως συμβαίνει τώρα.

«Σαν περιφερειακή αρχή θα λειτουργήσουμε έξω και μακριά από το μοντέλο που είδαμε όσοι υπηρετήσαμε στο Δήμο Ρόδου. Είδαμε μια Περιφέρεια ανταγωνιστική προς το Δήμο, που χρησιμοποιούσε το όνομά του μόνο για να τον κατηγορήσει για χαμηλή ανταγωνιστικότητα», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Σίμου Παρασκευά, που όπως τόνισε, ήταν εκείνος που τον προέτρεψε να ασχοληθεί με την πολιτική.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου νίκης, των 33 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της ενότητας Ρόδου.

Συνάντηση με Μητροπολίτη
Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο είχε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.
Κατά τη συνάντηση εξήραν το έργο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας σε κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο και δήλωσαν την αρωγή τους σε δίκαια αιτήματα που θα βοηθήσουν την εκκλησία μας.
Αναφέρθηκαν επίσης σε δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου