Ειδήσεις

Εστιάτορας κατέθεσε μήνυση εις βάρος Ρόδιου δικηγόρου

Μια σοβαρή καταγγελία εις βάρος Ροδίτη δικηγόρου, που διαμένει στο εξωτερικό, απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, μετά την υποβολή μηνύσεως από γνωστό εστιάτορα, που δραστηριοποιείται στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν μάλιστα ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για να υποβληθεί μέσω της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου αίτημα προς την Ιnterpol για τον εντοπισμό του δικηγόρου, προκειμένου να κληθεί αρμοδίως για εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι οι δύο αντίδικοι σήμερα είχαν παλαιότερα εμπλακεί σε υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο νησί.

Ο εστιάτορας ισχυρίστηκε στη μήνυση που υπέβαλε τον Μάρτιο του 2014 ότι ο δικηγόρος τον έπεισε με απατηλές υποσχέσεις από το έτος 2008 έως και το έτος 2012 να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στη Νότια Αφρική με υψηλό ποσοστό κέρδους.
Διατείνεται ότι του έχει αποσπάσει ποσό που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν παραστατικά για την αποστολή τμηματικώς χρημάτων σε ορισμένες εταιρείες της αλλοδαπής, στον δικηγόρο αλλά και σε αλλοδαπούς στη Μαδρίτη, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αναζητεί εξάλλου τη διεύθυνσή του στο εξωτερικό μέσω της Europol.

Πιο συγκεκριμένα ο εστιάτορας υποστήριξε ότι το έτος 2008 είχε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα άγνωστο άτομο που του ζητούσε να συνεργαστούν για επενδύσεις στη Νότια Αφρική. Όπως ισχυρίζεται κατέφυγε στο δικηγόρο, που μιλά την αγγλική και επειδή είχε αποταμιεύσει κάποια χρήματα τον συμβουλεύτηκε για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Ο δικηγόρος, όπως υποστηρίζει, του είπε ότι επρόκειτο για επένδυση σε real estate και ότι του φαινόταν προσοδοφόρα. Το 2009 εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό και κρατούσε, όπως περιγράφεται στη μήνυση, επαφή με τον εστιάτορα από τον οποίο ζητούσε χρήματα για τη συμμετοχή του στην επένδυση.

Υποστηρίζει ότι του είχε πεί ότι θα συμμετείχε και ο ίδιος στην επένδυση και ότι του παρέδωσε αρχικά 32.000 ευρώ χωρίς να του δώσει κάποιο έγγραφο.

Ο εστιάτορας του ζήτησε να κρατά αποδείξεις και ο δικηγόρος φέρεται να του είπε ότι φοβάται και τις καταστρέφει.

Εκτοτε, όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής, του ζητούσε χρήματα. Την 13η Νοεμβρίου 2008 φέρεται να του ζήτησε επειγόντως χρήματα γιατί τον κρατούσαν στη Νότια Αφρική και του έστειλε 30.000 ευρώ.

Φέρεται να του είχε πει ότι συντονιστής της επένδυσης ήταν ένας αλλοδαπός τον οποίο και κατονόμασε, ενώ στην πορεία του έδωσε στοιχεία κι άλλων ατόμων στους οποίους, όπως ισχυρίζεται, απέστειλε χρήματα μέσω της εταιρείας Moneygram για τα υποτιθέμενα έξοδα της επένδυσης. Ο εστιάτορας φέρεται να απέστειλε χρήματα στα ίδια πρόσωπα και μέσω της Western Union.

Το 2010 φέρεται να απέστειλε το ποσό των 210.000 ευρώ στο δικηγόρο, ενώ ισχυρίζεται ότι παρέδωσε εις χείρας του άλλες φορές χρηματικά ποσά και συγκεκριμένα 54.000 ευρώ, 20.000 ευρώ και 12.000 ευρώ.

Ο εστιάτορας υποστηρίζει ακόμη ότι περί τα μέσα του 2009 ο δικηγόρος του απεκάλυψε ότι δεν επρόκειτο για επένδυση σε real estate αλλά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και όπως είπε δεν μπορούσε να απέχει διότι είχε ήδη επενδύσει πολλά.

Ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από το δικηγόρο να του αποστείλει όλα τα στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή σε ένα memory stick και ότι εκείνος του είπε ότι τα είχε καταστρέψει, φοβούμενος.

Ο εστιάτορας διατείνεται ότι έχει στείλει χρήματα σε συνεργάτες του δικηγόρου στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Ισχυρίζεται ότι από το έτος 2012 δεν μπορεί να τον βρει στο τηλέφωνο διότι έχει καταργήσει όλους τους αριθμούς που χρησιμοποιούσε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ρόδιος    15.04.2014 10:30

    Να ελέγξει το ΣΔΟΕ τον εστιάτορα, που βρήκε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Κέρδισε τόσα χρήματα νόμιμα ή μαύρα;

Σχολιασμός άρθρου