Αθλητικά

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου

«Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου ανέδειξε τις δυνατότητες της Ρόδου για τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών αγώνων και πρόβαλε τις φυσικές ομορφιές της νησιού μας σ’ όλο τον κόσμο»

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μετά την ολοκλήρωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή δεκάδων αθλητών απ’ όλη την Ευρώπη το τριήμερο 10-12 Μαρτίου 2017 και την απονομή μεταλλίων, δήλωσε:

«Η πετυχημένη διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού γύρου Ρόδου δίνει μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον του αθλητικού τουρισμού στη Δωδεκάνησο. Αξίζουν συγχαρητηρίων οι αθλητές αλλά και όλοι όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση ενός τόσο εντυπωσιακού και συναρπαστικού αθλητικού γεγονότος. Η προσπάθεια αυτή, δικαιώνει όλους όσοι πιστεύουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη της Δωδεκανήσου επιβάλει την ολοκληρωμένη και ποιοτική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου των νησιών, τη συνέργεια αθλητισμού – τουρισμού, με τη στήριξη των αυτοδιοικητικών αρχών και τη συμμετοχικότητα της τοπικής κοινωνίας, που όπως αποδείχθηκε αυτές τις ημέρες στη Ρόδο, «αγκαλιάζει» κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση που γίνεται στη Δωδεκάνησο.

Ο ποδηλατικός γύρος Ρόδου, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα τρόπου προβολής και σωστής αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου του νησιού: Μέσα από την ανάδειξη μικρών αλλά και μεγάλων διαδρομών, τουριστικού, πολιτιστικού, αθλητικού, φυσιολατρικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, που καλύπτουν όλη την έκταση του Ρόδου. Ταυτόχρονα, η διοργάνωση θα βοηθήσει και στην ανάδειξη του αθλήματος. Δεν ξέρω αν σήμερα η Ρόδος βρήκε το ποδήλατο ή το ποδήλατο βρήκε τη Ρόδο. Το σίγουρο είναι ότι Ρόδος και ποδήλατο ξανασυναντήθηκαν μετά από πολύ καιρό και μάλιστα σε διεθνές περιβάλλον.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου