Ειδήσεις

Δήλωση Πανηγύρη για την απόφαση του κακουργιοδικείου

Ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από καρδίας θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου τους φίλους μου και την οικογένειά μου που μου συμπαραστάθηκαν δύο συνεχόμενες μέρες στον δικαστικό αγώνα που έδινα για να αποδείξω ότι δεν καταχράστηκα χρήματα του δήμου μας και δεν απίστησα στην υπηρεσία μου.

Αυτοί που ήταν δίπλα μου έζησαν μαζί μου την αγωνία που αισθάνεται κανείς όταν κατηγορείται άδικα για οικονομικά εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει.

Η απόφαση του δικαστηρίου θεωρείτε επιτυχής για μένα διότι αθωώθηκα ως προς την βαριά κατηγορία της υπεξαίρεσης και για άλλες κατηγορίες του κατηγορητηρίου και τιμωρήθηκα με δικαίωμα έφεσης 7 έτη, για τις εξής κατηγορίες. Α) Θεωρήθηκαν οι δαπάνες για συντήρηση αυλακών παράνομες και οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 250.000€ περίπου και Β) Για τις δαπάνες οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Δήμο και αφορούσαν Επιδείξεις-Δεξιώσεις-Εορτές-Φιλοξενίες-κ.τλ. και που ανέρχονται στο ποσό των 265.000€.

Προς ενημέρωση όλων θέλω να πω ότι στην δαπάνη των 250.000€ που ήταν για την συντήρηση αυλακών εργάστηκαν περίπου 70 διαφορετικά άτομα για τα επτά(7) χρόνια και σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται οι κρατήσεις και οι εισφορές του ΙΚΑ, δηλαδή περίπου το 40% της δαπάνης αυτής.

Όσον αφορά τα έξοδα δεξιώσεων κ.τλ. θέλω να πω ότι ο Νόμος επιτρέπει σε κάθε δήμο εφόσον υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του, να πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις προς ανάδειξη αναβίωσης των εθίμων του νησιού του και για πολλές άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Εμείς σαν Καστελλόριζο έχουμε θεσμοθετήσει τέσσερεις μόνιμες εκδηλώσεις, Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (Πολιούχος του νησιού), του Προφήτη Ηλία, της Παναγιάς και της Κυρά της Ρως καθώς και τις εκδηλώσεις με τους γείτονές μας που διαρκούν δύο μέρες. Επιπλέον φέρνουμε παραστάσεις θεατρικές και μουσικές κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Μέσα σε αυτά τα έξοδα των δεξιώσεων κ.τ.λ. πρέπει κανείς να υπολογίσει, τα οκτώ συνέδρια που έχουν γίνει στο νησί, τις δύο επισκέψεις του Πατριάρχη μας, δύο επισκέψεις Προέδρων της Δημοκρατίας, επισκέψεις δύο Πρωθυπουργών καθώς και το Συνέδριο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι παραπάνω πληρωμές που αφορούν τα πολιτιστικά κ.τ.λ έχουν γίνει με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας, επικυρώθηκαν νόμιμα από την Περιφέρεια και εξοφλήθηκαν από το Δημόσιο Ταμείο και εισπράχθηκαν από τους δικαιούχους που οι περισσότεροι ήταν Καστελλοριζιοί επιχειρηματίες.

Θέλω να πω ότι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, θαρρώ ότι δικαιούμαστε αυτής της ψυχαγωγίας, μέσα σε όλη αυτή την στέρησή μας σε πάρα πολλούς τομείς και οι εκδηλώσεις που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί έχουν συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Θέλω να ευχαριστήσω και αυτούς που έπρεπε να έρθουν στο δικαστήριο και δεν ήρθαν παρότι το όφειλαν αυτό, διότι αυτοί κυρίως συμμετείχαν και έπαιρναν τις αποφάσεις για όλες τις παραπάνω δαπάνες και τις οποίες εγώ εκτελούσα.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου στο Δευτεροβάθμιο Εφετείο Κακουργημάτων για να αποδείξω ότι οι δαπάνες που έγιναν, έγιναν νομίμως και έχουν ονοματεπώνυμο.

Θέλω να ενημερώσω τους Καστελλοριζιούς, ότι κατέρχομαι στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές για να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου και να μην ακούν τις εσκεμμένες παραπληροφορήσεις ότι ο Πανηγύρης πάει φυλακή και ότι δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Ήδη ο συνδυασμός μας σε λίγες μέρες κλείνει, θα ανακοινωθεί μαζί με το πρόγραμμά μας προς ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Μεγίστης.

Τελειώνοντας θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που κρυβόντουσαν τόσα χρόνια πίσω από μένα ήταν μεταμφιεσμένοι και φορούσαν μάσκες ότι θα τους ξεσκεπάσω για να μάθουν επιτέλους οι Καστελλοριζιοί σε όλο τον κόσμο ποιοι πραγματικά είναι, τι έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια, τι ωφελήθηκαν και για όλα τα κακώς κείμενα που διέπραξαν στο νησί.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου