Ειδήσεις

Διασταυρωμένα πυρά κατά του δημάρχου Λειψών

Στο προσκήνιο επανέρχεται μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα “Τα Νέα” το θέμα του επαπειλούμενου καταλογισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου Λειψών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου κ. Μπενέτου Σπύρου, υποψηφίου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Κοινωνικής Συμφωνίας και του Πράττω.

Με τίτλο «Ζιζάνια και ανατροπές», ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαχρήστος γράφει ότι υπάρχει και άλλη «περίπτωση Βουδούρη» μεταξύ των υποψηφιοτήτων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Περιφέρειες, αναφέροντας την περίπτωση του κ. Μπενέτου Σπύρου.

Υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητά του έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ του βορείου συγκροτήματος των Δωδεκανήσων και αναφέρει ότι στην Κω πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση των στελεχών του κόμματος, με την συμμετοχή των κ.κ. Κώστα Μπούκα υπεύθυνου οργανωτικού και κ. Παναγιώτη Σκούτα.
Γράφει ακόμα ότι στη συνάντηση αυτή υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι πρόκειται για αντιδημοκρατική επιλογή, ότι υπήρξε παράκαμψη των διαδικασιών, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στο θέμα του επαπειλούμενου καταλογισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και αορίστως σε κάποιες θέσεις που έχει εκφράσει για τους μετανάστες και για τις οποίες θα πρέπει να ερωτηθεί.

Όπως έγραψε η “δ”, το ύψος του επαπειλούμενου καταλογισμού στον δήμαρχο Λειψών κ. Μπενέτο Σπύρου και σε 20 δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους του Δήμου, του μικρού ακριτικού νησιού, μετά την ολοκλήρωση του καθολικού κατασταλτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι απίστευτο.
Στον Δήμο Λειψών είχαν αποσταλεί Φύλλα Μεταβολών και Ελλείψεων του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με τα οποία πραγματοποιήθηκαν δαπάνες ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.
Ο δήμαρχος Λειψών έχει αποστείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο πλήθος παραστατικών αλλά και πολυσέλιδη επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται για την αντιμετώπισή του από την πολιτεία αλλά και για την αυστηρότητα με την οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος, ζητώντας αναθεώρηση των Φύλλων Μεταβολών και Ελλείψεων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογοι καταλογισμοί, μικρότερου όμως ύψους, έγιναν στους Δήμους Σύμης, Χάλκης, Μεγίστης και Ρόδου.
Ο επί επτά συνεχόμενες τετραετίες δήμαρχος Λειψών είναι έτοιμος να σηκώσει τη «σημαία της αυτοδιαχείρισης».
Είχε προαναγγείλει στο περιοδικό “Αυτοδιοίκηση” ότι θα καλέσει τους νησιώτες σε συνέλευση για να τους εκθέσει την κατάσταση του Δήμου και το ρόλο του κεντρικού κράτους στην εύρυθμη λειτουργία του, παρά τα… εύρυθμα οικονομικά του: δε χρωστά τίποτε, δεν οφείλει καμία εισφορά σε κανένα Ταμείο, και έχει κάτω από 2% των τακτικών εσόδων του σε ταμειακές υποχρεώσεις, και παρόλα αυτά δεν έχει… προσωπικό.

«Θα τους πω να διαχειριστούμε το Δήμο μας, την κοινωνία μας, έτσι όπως είναι, και μάλιστα θα προτείνω να κηρύξουμε “persona non grata” όλους εκείνους τους πολιτικούς που θα θελήσουν να περάσουν από το νησί και να μας… τάξουν. Τι άραγε;», αναρωτιέται.
Όπως λέει, θα καλέσει τους κατοίκους να διαχειριστούν από μόνοι τους τις υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες υπάρχει ανάγκη. «Δε θα περιμένω να μου εγκρίνουν μια πρόσληψη, και την ίδια στιγμή να έχω γεμίσει σκουπίδια στο νησί», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Θα το ρίξω στην “τρελή”, όπως κάνουν και οι κυβερνώντες μας. Θα κάνω στην άκρη τον ταμία, θα φωνάξω τον κόσμο, θα του πω αυτά τα λεφτά έχουμε, ελάτε να κάνουμε το Δήμο να λειτουργήσει. Δε θα περιμένω το κράτος. Έξω το κράτος».

«Επειδή τους Λειψούς τους γνωρίσανε από τη “γιάφκα” του Γιωτόπουλου, ως δήμαρχος, αλλά και ως κάτοικοι του ακριτικού νησιού, σήμερα έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για τις “γιάφκες” των κομμάτων της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας που παρήξαν “κωλοπαιδαρία”, αλητεία, και όχι πολιτικά υποκείμενα και σκεπτόμενους ανθρώπους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου