Ρεπορτάζ

Σαντορινιός: 10 εκ. ευρώ για τα υπόγεια δίκτυα της Π. Πόλης

Ποσό δέκα εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ έχει εξασφαλιστεί προκειμένου να διατεθεί για την ολοκλήρωση των υπογείων δικτύων της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.
Αυτό ανακοίνωσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος για τα προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, λέγοντας τα ακόλουθα:
«Έχουμε υπολογίσει για το 44% των υπογείων δικτύων που έχει απομείνει για την ολοκλήρωση του έργου γιατί πολλά από αυτά τα δίκτυα, δεν έχουν άκρη. Δεν πάνε πουθενά. Άρα είναι ανενεργά δίκτυα. Άρα είναι κρίσιμο και σημαντικό για να λειτουργήσει και αυτό το 56% που έχει φτιαχτεί και πριν καταστραφεί από το γεγονός πως είναι ανενεργό, να χρηματοδοτηθεί. Κι επειδή λοιπόν, έχουμε πάρει απόφαση, αυτή η Προγραμματική Σύμβαση να αποκτήσει ‘προίκα’ ήδη εκτιμήσαμε το κόστος το οποίο είναι περίπου 10 εκ. ευρώ, το οποίο το έχουμε διασφαλίσει από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’. Άρα λοιπόν, υπάρχουν χρήματα για να κάνουμε έργα. Και να υπενθυμίσω ότι το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ είναι του υπουργείου Εσωτερικών, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης άλλα 5 εκ.ευρώ έχουν εξασφαλιστεί για να γίνουν έργα όπως διάφορες παρεμβάσεις, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων και άλλα έργα που θα προταθούν. Τώρα, θέλουμε προτάσεις και το ζητούμενο είναι πως τα υπόγεια δίκτυα, στον σχεδιασμό τους, έχουν μελέτη, αλλά όχι Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Καλό είναι να το κάνουμε τώρα, γιατί το πρόγραμμα περιμένει και μόλις πάρει τις μελέτες θα τις χρηματοδοτήσει με πρόσκληση αποκλειστικά για μνημειακά σύνολα. Το ζητούμενο είναι ένα: πολιτική βούληση. Και πολιτική βούληση υπάρχει τόσο για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, όσο και για τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων στη Μεσαιωνική Πόλη» όπως είπε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου