Αθλητικά

Γ.Γ.Α.: Οι οδηγίες επανεκκίνησης

H Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της Γ.Γ.Α. έδωσε οδηγίες για την επανεκκίνηση των προπονήσεων των ομάδων της Super League 2 και όπως τονίστηκε, όλες οι ΠΑΕ από την πρώτη εβδομάδα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Το πρώτο τεστ για COVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.
Αναλυτικά:
«Οδηγίες για την επανεκκίνηση των προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League 2) και στο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Ανδρών (Volley League).
Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ υπ.αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80189 της 12.12.2020 (Β’ 5486) παρ. 20 για τον αθλητισμό και σε ό,τι αφορά στην λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των 12 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 2) και των 8 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League) ανδρών, εφαρμόζονται τα κάτωθι:
1. Κάθε ομάδα ορίζει έναν υπεύθυνο εκπρόσωπο για θέματα που αφορούν στην λοίμωξη COVID 19 σε υγειονομικό και διοικητικό επίπεδο (σημείο επαφής COVID 19) και γνωστοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, e-mail) στην διοργανώτρια αρχή, με κοινοποίηση προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), στο e-mail.
2. Οι αθλητές, προπονητές και το λοιπό προσωπικό των ομάδων που συμμετέχει στην προπονητική δραστηριότητα των ομάδων, υποχρεούνται από την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Το πρώτο τεστ για COVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.
3. Μετά και την διενέργεια του εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου, η ομάδα γνωστοποιεί στην διοργανώτρια αρχή τα αποτελέσματα του ελέγχου, επισυνάπτοντας και την σχετική βεβαίωση του εργαστηρίου.
4. Μια φορά την εβδομάδα, η διοργανώτρια αρχή αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid19@gga.gov.gr , λίστα με τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων προληπτικών ελέγχων καθώς και τον αριθμό των τυχόν θετικών δειγμάτων, ανά ομάδα, όπως προκύπτουν από τις σχετικές βεβαιώσεις ελέγχου των ομάδων.
5. Κατά την διάρκεια της προπόνησης εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. και στο πεδίο ενημέρωσης ‘’Αθλητισμός και COVID 19’’.
Οι ως άνω οδηγίες καθώς και τα προπονητικά πρωτόκολλα δύναται να τροποποιούνται με βάση την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.
Εκ της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου