Τοπικές Ειδήσεις

Την Παρασκευή ξεκινά ο 3ος κύκλος σεμιναρίων της ΠΝΑΙ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Πρέσβης επί τιμή κ. Γιώργος Σαββαϊδης, θα είναι ο ομιλητής για θέματα ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής, στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στην Ρόδο και ώρα 11 το πρωί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από το 2017, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τις ενέργειες συντονίζει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κα Χαρούλα Γιασιράνη, μαζί με τον καθηγητή κ. Σωτήρη Ντάλη και μέχρι στιγμής έχουν έρθει στη Ρόδο, πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της διπλωματίας, όπως ο Παύλος Αποστολίδης, ο Βασίλης Κασκαρέλης, ο Πρέσβης επί τιμή Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και οι Καθηγητές: Θάνος Βερέμης, Σωτήρης Ντάλης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πρώην υπουργός Παιδείας.
Πρόκειται για τον 3ο Κύκλο των Σεμιναρίων του «Κύκλου της Ρόδου» που ξεκινούν αύριο και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Μάιο του 2020.
Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε μήνα θα πραγματοποιείται στην Ρόδο (στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου) και ένα σεμινάριο με εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ μπορούν να συμμετέχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές, στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, νομικοί, στρατιωτικοί και πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με την κα Γιασιράνη: «Συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία της ΠΝΑι, το ΚΕΚ Γεννηματάς με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα με την Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών. Αυτή η συνεργασία έχει να κάνει με μια σειρά από σεμινάρια τα οποία λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με αντικείμενο τα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα με κορυφαίους ομιλητές. Τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο κι εγώ προσωπικά, θέλαμε να δώσουμε μια ξεχωριστή διάσταση στα σεμινάρια αυτά, καθώς θεωρούμε ότι η γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση των νησιών μας, αποτελούν μια ‘πρόκληση’ για την ενημέρωση των πολιτών, για τα όσα διαδραματίζονται στην διπλωματία και στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Εγκαινιάσαμε αυτή τη συνεργασία, στην οποία θα δώσουμε τόσο διάσταση όσο και συνέχεια. Ξεκινήσαμε το 2017 και συνεχίζουμε, αφού το ενδιαφέρον για αυτά τα πολύ σημαντικά σεμινάρια που πλαισιώνονται από διακεκριμένους Διπλωμάτες και Ακαδημαϊκούς, οι οποίοι μεταδίδουν πολύτιμη γνώση στο πολυπληθές ακροατήριο τους, συνιστούν αντικείμενο γνώσης λόγω της γεωγραφικής μας θέσης αλλά και των γεωπολιτικών συνθηκών που αλλάζουν στην περιοχή μας. Την επιστημονική φροντίδα έχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σωτήρης Ντάλης».
 Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ
• Γεννήθηκε το 1945.
• Πτυχιούχος Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του Παν. Αθηνών και κάτοχος Master από τη Νομική του Harvard.
• Το 1972 εισήλθε στο διπλωματικό σώμα και, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και πρέσβης στις ΗΠΑ.
• Διετέλεσε συντονιστής πολιτικοστρατιωτικών και επιχειρησιακών υποθέσεων του ΥΠΕΞ, ενώ ηγήθηκε της ομάδας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.
• Το 2016 ανέλαβε επικεφαλής εκπόνησης του προγράμματος της Ν.Δ. στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου