ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώος κρίθηκε επιχειρηματίας που κατηγορήθηκε για οφειλές ύψους 7,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο!

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ευρώ

Αθώος κρί­θη­κε χθες από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο της Ρόδου, γνω­στός επι­χει­ρη­μα­τί­ας της Ρόδου, εκ­πρό­σω­πος Μο­νο­πρό­σω­πης Εται­ρεί­ας Πε­ριο­ρι­σμέ­νης Ευ­θύ­νης, που κα­τη­γο­ρή­θη­κε για οφει­λές ύψους 7.435.545,37 ευρώ στο Δη­μό­σιο.

Η συ­γκε­κρι­μέ­νη οφει­λή που αφορά σε πρό­στι­μο «μα­μούθ» που είχε επι­βλη­θεί στον επι­χει­ρη­μα­τία διε­γρά­φη ουσία με την υπ’ αρίθμ. 263/2018 από­φα­ση, που εξέ­δω­σε το Γ’ Τρι­με­λές Διοι­κη­τι­κό Εφε­τείο Πει­ραιά (με­τα­βα­τι­κή έδρα Ρόδου) κά­νο­ντας δεκτή την από 28 Νο­εμ­βρί­ου 2014 προ­σφυ­γή εται­ρεί­ας πε­ριο­ρι­σμέ­νης ευ­θύ­νης, ιδιο­κτη­σί­ας του.

Το διοι­κη­τι­κό δι­κα­στή­ριο έκρι­νε ότι υφί­στα­ται νο­μι­κή πλημ­μέ­λεια στην στοι­χειο­θέ­τη­ση των φο­ρο­λο­γι­κών αδι­κη­μά­των, που απο­δί­δο­νται στον ελεγ­χό­με­νο Ρο­δί­τη και έχει εξαι­ρε­τι­κό εν­δια­φέ­ρον ότι η από­φα­ση δεν θέτει θέ­μα­τα πα­ρα­γρα­φής των πα­ρα­βά­σε­ων.

Οι συ­νή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σής του κ.κ. Κώ­στας Μι­χαη­λί­δης και Μ. Κου­τσού­κος εξέ­θε­σαν χθες στο δι­κα­στή­ριο ότι οι οφει­λές που του έχουν κα­τα­λο­γι­στεί έχουν υπο­πέ­σει σε πα­ρα­γρα­φή αν και «ανα­κυ­κλώ­νο­νται» με νέες πρά­ξεις της φο­ρο­λο­γι­κής αρχής.

Η μάρ­τυ­ρας κα­τη­γο­ρί­ας κα­τέ­στη­σε ωστό­στο σαφές ότι μετά την δια­γρα­φή των οφει­λών από το Διοι­κη­τι­κό Εφε­τείο Πει­ραιά ο ελεγ­χό­με­νος είναι υπό­λο­γος για οφει­λή της τά­ξε­ως των 65.000 ευρώ.

Δια­πι­στώ­θη­κε έτσι ότι το ποσό είναι σαφώς χα­μη­λό­τε­ρο εκεί­νου για το οποίο δι­καιο­λο­γεί­ται η πα­ρα­πο­μπή σε δίκη και τον έκρι­νε αθώο.

Ο ελεγ­χό­με­νος έχει απο­λο­γη­θεί στο πλαί­σιο της ποι­νι­κής έρευ­νας της ίδιας υπό­θε­σης και έχει αφε­θεί ελεύ­θε­ρος με τους πε­ριο­ρι­στι­κούς όρους της κα­τα­βο­λής χρη­μα­τι­κής εγ­γύ­η­σης ύψους 15.000 ευρώ και της εμ­φά­νι­σής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυ­νο­μι­κό τμήμα του τόπου κα­τοι­κί­ας του.

Όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», η Πε­ρι­φε­ρεια­κή Διεύ­θυν­ση Νο­τί­ου Αι­γαί­ου του ΣΔΟΕ έχει επι­βά­λει πρό­στι­μα ύψους 8.000.000 ευρώ σε γρα­φείο Γε­νι­κού Του­ρι­σμού και εκ­με­τάλ­λευ­σης πλοί­ων της Ρόδου, γιατί απο­δέ­χθη­κε 367 ει­κο­νι­κά τι­μο­λό­για.

Ο Ρο­δί­της, που βρέ­θη­κε μπλεγ­μέ­νος στο οι­κο­νο­μι­κό σκάν­δα­λο, υπέ­βα­λε μή­νυ­ση κατά δύο προ­σώ­πων, ενός κα­τοί­κου της Θεσ­σα­λο­νί­κης και ενός δεύ­τε­ρου, που φέ­ρε­ται να κάνει χρήση τριών στοι­χεί­ων ταυ­τό­τη­τας εμ­φα­νι­ζό­με­νος με τρία δια­φο­ρε­τι­κά ονό­μα­τα και ισά­ριθ­μες διευ­θύν­σεις σε Αθήνα και Θεσ­σα­λο­νί­κη.

Ο 48χρο­νος επι­χει­ρη­μα­τί­ας συ­νερ­γά­στη­κε με έναν 60χρονο Θεσ­σα­λο­νι­κιό και λει­τούρ­γη­σαν από κοι­νού, στο ΑΦΜ του πρώ­του, εται­ρεία εμπο­ρί­ας σκραπ με δύο υπο­κα­τα­στή­μα­τα σε Ρόδο και Θεσ­σα­λο­νί­κη. Ο 60χρο­νος, σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, έχει απο­βιώ­σει, ενώ φέ­ρε­ται να έκανε χρήση πε­ρισ­σο­τέ­ρων της μιας ταυ­το­τή­των!

Απο­λο­γού­με­νος, αρ­νή­θη­κε τις κα­τη­γο­ρί­ες που του απο­δί­δο­νται, εξι­στο­ρώ­ντας με λε­πτο­μέ­ρεια και με επί­κλη­ση εκα­το­ντά­δων εγ­γρά­φων και στοι­χεί­ων, πως ενε­πλά­κη εν αγνοία του στην υπό­θε­ση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.