ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ευκαιρία επανένταξης στις 100-120 δόσεις: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δόσεις

Την δυ­να­τό­τη­τα να επα­νε­ντα­χθούν στις 100 και 120 δό­σεις θα έχουν μέχρι τα τέλη Οκτω­βρί­ου οι φο­ρο­λο­γού­με­νοι που τις έχα­σαν μέσα στην παν­δη­μία.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, με τρο­πο­λο­γία που κα­τα­τέ­θη­κε στη Βουλή, δί­νε­ται πα­ρά­τα­ση κατά ένα μήνα, δη­λα­δή έως και τις 29 Οκτω­βρί­ου, για την επα­νέ­ντα­ξη στις πα­λαιές ρυθ­μί­σεις των 100 και 120 δό­σε­ων.

Η σχε­τι­κή προ­θε­σμία είχε εκ­πνεύ­σει στις 30 Σε­πτεμ­βρί­ου.

Όσες δό­σεις έχουν χαθεί θα προ­στε­θούν στο τέλος της πε­ριό­δου εξό­φλη­σης της οφει­λής, ενώ όσοι επα­νε­ντα­χθούν θα πρέ­πει να πλη­ρώ­σουν μέχρι σή­με­ρα τις δό­σεις Αυ­γού­στου και Σε­πτεμ­βρί­ου.

Οι εν­δια­φε­ρό­με­νοι που έχουν χάσει τις ρυθ­μί­σεις των 100 και 120 δό­σε­ων, θα πρέ­πει να κά­νουν αί­τη­ση επα­νέ­ντα­ξης, υπό την βα­σι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση βέ­βαια ότι έχουν πλη­γεί από την παν­δη­μία στο «myBusinessSupport».

Εφό­σον αυτό συμ­βεί, τότε οι φο­ρο­λο­γού­με­νοι που στο διά­στη­μα από την 1η Μαρ­τί­ου του 2020 έως και τις 31 Ιου­λί­ου του 2021, έχα­σαν την ρύθ­μι­ση λόγω της παν­δη­μί­ας μπο­ρούν να επι­στρέ­ψουν υπο­βάλ­λο­ντας αί­τη­ση μέσα από την ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα myBusinessSupport, και θα δοθεί μία νέα ευ­και­ρία, με τους ίδιους όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις.

Οι φο­ρο­λο­γού­με­νοι θα μπο­ρούν να ανα­βιώ­σουν την ρύθ­μι­ση με την κα­τα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία να επε­κτεί­νε­ται κατά το πλή­θος των δό­σε­ων που ήταν ανε­ξό­φλη­τες την ημέρα της ανα­βί­ω­σης. Δη­λα­δή, οι δό­σεις που δεν πλη­ρώ­θη­καν θα προ­στε­θούν στο τέλος του προ­γράμ­μα­τος της ρύθ­μι­σης ή των ρυθ­μί­σε­ων.

Ποιοι όμως είναι εκεί­νοι οι οφει­λέ­τες που έχουν το δι­καί­ω­μα να εντα­χθούν εκ νέου στις πα­λαιές ρυθ­μί­σεις των 100 και 120 δό­σε­ων;

Φυ­σι­κά πρό­σω­πα επι­τη­δευ­μα­τί­ες, νο­μι­κά πρό­σω­πα ή νο­μι­κές οντό­τη­τες που επλή­γη­σαν λόγω των μέ­τρων για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας COVID-19 και έχουν πλητ­τό­με­νο κύριο ΚΑΔ δρα­στη­ριό­τη­τας.

Φυ­σι­κά πρό­σω­πα μη επι­τη­δευ­μα­τί­ες που η σύμ­βα­ση ερ­γα­σί­ας τους ανε­στά­λη για οποιο­δή­πο­τε χρο­νι­κό διά­στη­μα από 1η Μαρ­τί­ου 2020 έως 31 Ιου­λί­ου 2021, λόγω των μέ­τρων για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας COVID-19.

Φυ­σι­κά πρό­σω­πα μη επι­τη­δευ­μα­τί­ες που έλα­βαν απο­ζη­μί­ω­ση ει­δι­κού σκο­πού με μο­νο­με­ρή δή­λω­ση για οποιο­δή­πο­τε χρο­νι­κό διά­στη­μα από 1 Μαρ­τί­ου 2020 έως 31 Ιου­λί­ου 2021.

Φυ­σι­κά πρό­σω­πα μη επι­τη­δευ­μα­τί­ες που εντά­χθη­καν στον μη­χα­νι­σμό ενί­σχυ­σης «ΣΥ­ΝΕΡ­ΓΑ­ΣΙΑ» για οποια­δή­πο­τε χρο­νι­κό διά­στη­μα από 1 Μαρ­τί­ου 2020 έως 31 Ιου­λί­ου 2021.

Φυ­σι­κά πρό­σω­πα μη επι­τη­δευ­μα­τί­ες που έλα­βαν μειω­μέ­νο μί­σθω­μα για οποια­δή­πο­τε χρο­νι­κό διά­στη­μα από 1 Μαρ­τί­ου 2020 έως 31 Ιου­λί­ου 2021 και έχουν απο­ζη­μιω­θεί κα­τό­πιν ελέγ­χου των δη­λώ­σε­ων «COVID-19».

Φυ­σι­κά πρό­σω­πα μη επι­τη­δευ­μα­τί­ες που ήταν εγ­γε­γραμ­μέ­νοι στο μη­τρώο ανέρ­γων του ΟΑΕΔ οποιο­δή­πο­τε διά­στη­μα από 1 Μαρ­τί­ου 2020 έως 31 Ιου­λί­ου 2021.

Η ρύθ­μι­ση των 100 δό­σε­ων χά­νε­ται:

– Αν ο οφει­λέ­της δεν κα­τα­βάλ­λει 3 συ­νε­χό­με­νες μη­νιαί­ες δό­σεις της ρύθ­μι­σης ή κα­θυ­στε­ρή­σει την κα­τα­βο­λή των 3 τε­λευ­ταί­ων δό­σε­ων της ρύθ­μι­σης για το αντί­στοι­χο χρο­νι­κό διά­στη­μα.

– Αν ο οφει­λέ­της δεν υπο­βάλ­λει τις προ­βλε­πό­με­νες δη­λώ­σεις φο­ρο­λο­γί­ας ει­σο­δή­μα­τος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διά­στη­μα της ρύθ­μι­σης των οφει­λών του και μέχρι την εξό­φλη­σή της, εντός 3 μηνών το αρ­γό­τε­ρο από την πα­ρέ­λευ­ση της προ­θε­σμί­ας υπο­βο­λής τους.

– Αν δεν εξο­φλεί ή τα­κτο­ποι­ή­σει τις νέες οφει­λές του εντός της προ­θε­σμί­ας κα­τα­βο­λής τους.

Η ρύθ­μι­ση των 120 δό­σε­ων χά­νε­ται:

– Αν ο οφει­λέ­της δεν κα­τα­βάλ­λει 2 συ­νε­χό­με­νες μη­νιαί­ες δό­σεις της ρύθ­μι­σης ή κα­θυ­στε­ρή­σει την κα­τα­βο­λή των 2 τε­λευ­ταί­ων δό­σε­ων της ρύθ­μι­σης.

– Αν ο οφει­λέ­της δεν υπο­βάλ­λει τις προ­βλε­πό­με­νες δη­λώ­σεις φο­ρο­λο­γί­ας ει­σο­δή­μα­τος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διά­στη­μα της ρύθ­μι­σης των οφει­λών του και μέχρι την εξό­φλη­σή της, εντός 3 μηνών το αρ­γό­τε­ρο από την πα­ρέ­λευ­ση της προ­θε­σμί­ας υπο­βο­λής τους

– Αν δεν εξο­φλεί ή τα­κτο­ποι­ή­σει τις νέες οφει­λές του εντός δι­μή­νου από τη λήξη προ­θε­σμί­ας κα­τα­βο­λής τους.

– Αν υπο­πέ­σει σε φο­ρο­λο­γι­κές πα­ρα­βά­σεις καθ’ υπο­τρο­πή.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.