Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα καθήκοντά της, αλλά και για το πώς οραματίζεται τον ρόλο της μίλησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Δεν αισθάνομαι διαφορετικά» δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. «Οι γυναίκες έχουμε την ενσυναίσθηση, έχουμε έναν άλλο τρόπο να διαχειριζόμαστε τον λόγο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και προσέθεσε: «Μπορούμε να περνάμε μηνύματα με διαφορετικό τρόπο».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή δεν μπορούσε να μην αναφερθεί σε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο και την ένταση που έχει προκύψει με την Τουρκία, ύστερα από τις προκλητικές κινήσεις της τελευταίας. «Οτιδήποτε χρειαστεί να κάνει και να πει ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτό μπορεί να γίνει, δεν συνδέεται καθόλου με το φύλο» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα εγώ είχα αντιληφθεί ότι έγινε μάλλον πολύ θετικά δεκτή η πρόταση σε μια γυναίκα να είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας, σε μένα συγκεκριμένα, οπότε αντιλαμβάνομαι και απ’ ότι θα δείτε στην Ευρώπη θεωρήθηκε ότι είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο η Ελλάδα στα θέματα ισότητας κάνει βήματα».

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να προκαλέσει την Τουρκία, ενώ ανέφερε ότι «οι λαοί δεν ευημερούν μέσα στην ένταση αλλά στη σταθερότητα και στην ηρεμία».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προσωπικές σχέσεις ακόμα και μεταξύ ηγετών, και εάν παίζουν ρόλο, σημείωσε: «Ναι, οι προσωπικές σχέσεις απ’ ότι έχω αντιληφθεί παίζουν ρόλο και φυσικά ο καθένας με την προσωπικότητά του και με την ενσυναίσθηση που μπορεί να διαθέτει, με τους χειρισμούς που μπορεί να κάνει. Μπορεί να παίξει ρόλο».

Η κυρία Σακελλαροπούλου μίλησε, ακόμη, για τη διαδρομή της και την μη πολιτική προέλευσή της, την οπτική που έχει επάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαφορετικότητα, τη νέα γενιά, στην οποία ανήκει η κόρη της, αλλά και για την πρόθεσή της – μετά από ένα διάστημα χαμηλού προφίλ λόγω πανδημίας – να έχει μία ενισχυμένη δημόσια παρουσία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ