Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου μαζί με τον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς θα αποτελέσει και φέτος γιορτή για χιλιάδες πολίτες και φυσικά μεγάλη στιγμή για τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές έως την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Το ίδρυμα «Λεβέντη» για άλλη μία χρονιά βρίσκεται στο πλευρών των Ελλήνων μαραθωνοδρόμων έχοντας θεσπίσει χρηματικό έπαθλο για τους Έλληνες νικητές στις κατηγορίες των ανδρών και των νικητών.

Όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη του αγώνα από τον ΣΕΓΑΣ, οι δύο νικητές θα εισπράξουν από 5.000 ευρώ ο καθένας αρκεί να ολοκληρώσουν τον αγώνα τουλάχιστον σε 2:30 οι άνδρες και σε 3:00 οι γυναίκες. Όλοι οι καλοί Έλληνες δρομείς θα δώσουν το παρών στο Μαραθώνιο της Αθήνας με τον Χριστόφορο Μερούση να είναι για άλλη μια χρονιά το μεγάλο φαβορί στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωταθλήτρια Ελλάδας, Ράνια Ρεμπούλη του ΑΓΕΣ Κάμειρος επιδεινώθηκε εξαιτίας της καλής της πρόθεσης να στηρίξει την Εθνική ομάδα στίβου (και ο ΣΕΓΑΣ ανταπέδωσε αφήνοντας την εντελώς εκτός σχεδιασμού).

Κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου θα γίνει και ο τελικός αγώνας του RUN GREECE, που είναι ένας αγώνας 3χλμ σε δημόσια οδό με επίσημη ονομασία “ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 3χλμ ERGO”. Ο αγώνας θα έχει σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στον τελικό αγώνα RUN GREECE δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ κάθε αγώνα της σειράς RUN GREECE του τρέχοντος έτους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ