Ειδήσεις

Προωθείται στο Δήμο Ρόδου νέος διοικητικός «Καλλικράτης» για την σωστή εξυπηρέτηση και των χωριών

Σε εφαρμογή τίθεται με την αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, που επιχειρεί σε συνεργασία με επιτελείς των Διοικητικών Υπηρεσιών ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, ένας νέος διοικητικός Καλλικράτης στη δημοτική μηχανή.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις, που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του Δήμου Ρόδου, από την εφαρμογή του Καλλικράτη, που ενοποίησε το σύνολο των Καποδιστριακών Δήμων σε έναν, ο κ. Διακοσταματίου έχει ήδη προωθήσει την διοικητική συνένωση του προσωπικού των δημοτικών ενοτήτων στο νησί σε πέντε επιμέρους διοικητικές οντότητες, μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των διευθύνσεων και των προϊσταμένων αυτών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο σχήμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα σχέδια που μελετώνται και αναμένεται να τεθούν σε διαβούλευση στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι δύο.
Το πρώτο προβλέπει την συνένωση του διοικητικού προσωπικού στις ακόλουθες διοικητικές ενότητες:
-Ρόδου – Κοσκινού.
-Αφάντου – Αρχαγγέλου- Καλυθιών – Μασάρων – Μαλώνας
-Λίνδου- Νότιας Ρόδου-Σιαννών- Μονολίθου
-Καμείρου- Αταβύρου – Θολού
-Ιαλυσού -Κρεμαστής
Το δεύτερο, σχέδιο, προβλέπει την συνένωση του προσωπικού των δημοτικών ενοτήτων ως εξής:
-Ρόδου – Ιαλυσού – Κοσκινού
-Πεταλουδών – Καλλιθέας – Αρχαγγέλου – Μασάρων – Μαλώνας
– Λίνδου- Νότιας Ρόδου-Σιαννών- Μονολίθου
– Κρεμαστής – Καμείρου- Αταβύρου – Θολού
Ο νέος ΟΕΥ στοχεύει στη μέγιστη αξιοποίηση προσωπικού, που βρίσκεται διάσπαρτο στις δημοτικές κοινότητες χωρίς να έχει γίνει ορθολογική κατανομή του, με αποτέλεσμα ορισμένες να έχουν υπεράριθμο προσωπικό κι άλλες ελάχιστο.
Ο ΟΕΥ θα προβλέπει την κατανομή του Δήμου σε 4 βασικούς άξονες και συγκεκριμένα τη Διοίκηση, τα Οικονομικά, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Καθημερινότητα. Κάθε άξονας θα έχει από έναν προϊστάμενο σε κάθε διοικητική ενότητα και οι τοπικοί εκπρόσωποι του κάθε χωριού θα απευθύνονται στον συγκεκριμένο προϊστάμενο για θέματα που τους αφορούν προκειμένου να συντονίζεται η επίλυσή τους από το προσωπικό της ενότητας αυτής.
Με το νέο ΟΕΥ θα υπάρξει, όπως επισημάνθηκε χθες αρμοδίως στην «δημοκρατική», εξοικονόμηση πόρων, προγραμματισμός, ορθή κατανομή των μηχανημάτων του Δήμου αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο κ. Διακοσταματίου έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της πλειοψηφίας των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, ενώ το τελικό σχέδιο του ΟΕΥ αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου