Ειδήσεις

Πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία στη Ρόδο σήμερα έξω απο το κτήριο της ΔΟΥ

Πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στη 01.30 το μεσημέρι, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κτήριο ΔΟΥ) τα μέλη της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Μαθητών των Νηπιαγωγείων – Δημοτικών – Γυμνασίων – Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ, καθώς η κατάσταση στα σχολεία, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παραμένει τραγική.
Συγκεκριμένα, τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν, λόγω των χιλιάδων κενών.
Από την Ενωση, εκδόθηκε σχετικά η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
«Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι η κατάσταση στα σχολεία και στην εκπαίδευση γενικότερα συνεχίζει να παραμένει τραγική. Τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών. Πολλές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δε λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (ειδικά σχολεία, ολοήμερα, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία…). Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ώρες διδασκαλίας και να υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Δεν περιμένουμε πια τίποτα. Όλα θα κριθούν από μας και τον αγώνα μας!
Διαδηλώνουμε ενάντια :
– Στα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών.
– Στο πρόβλημα της καθαριότητας στα σχολεία
– Στη μη καταβολή της 3ης και 4ης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές.
Απαιτούμε:
➢ Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα για να σταματήσει αυτή η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο.
➢ Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών για να ξεκινήσει η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
➢ Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις ΔΕΚΟ.
➢ Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα φροντιστήρια και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες.
➢ Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες και να λυθεί μόνιμα το ζήτημα της καθαριότητας του σχολείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Την κινητοποίηση αποφάσισαν από κοινού η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, να πάρουν πρωτοβουλίες για δράσεις ανά σχολείο, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συμμετέχουν.
Να δοθεί μια πρώτη απάντηση στο κλίμα ανοχής και μοιρολατρίας την Τετάρτη στις 13.30 μμ στην Εφορία!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καραπάνου Ειρήνη
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαδοπούλου
Σπυριδούλα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου