Τοπικές Ειδήσεις

Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου – Απαγόρευση θήρας στις πληγείσες από πυρκαγιά περιοχές

Με αφορμή τη πρόσφατη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων νήσου Ρόδου, γνωστοποιείται στους κατόχους άδειας θήρας ότι σύμφωνα με τη Υπουργική Απόφαση «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2021–2022» (Α.Π. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71052/2165/26-7-2021 – ΦΕΚ Β΄ 3515) απαγορεύεται το κυνήγι στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου, λόγω πυρκαγιών τα προηγούμενα έτη και σε όσες περιοχές έχουν εκδοθεί και ισχύουν ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι απαγορεύεται η θήρα μέσα στην καμένη περιοχή ενώ άμεσα η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου θα προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις διατάξεις της περί θήρας νομοθεσίας, για την έκδοση της σχετικής δασικής απαγορευτικής διάταξης θήρας όπου θα αναφέρονται με λεπτομέρεια τα ακριβή όρια της περιοχής και η διάρκεια απαγόρευσης θήρας λόγω πυρκαγιάς.

Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου