Αθλητικά

Δοκιμασία σε Κω και Κάλυμνο

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω σε συνεργασία με την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος και με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ διοργανώνει σήμερα και για 4η συνεχή χρονιά τον ποδηλατικό γύρο απόστασης 200χλμ (brevet).

Πρόκειται για ένα αγώνα αντοχής, μη ανταγωνιστικό, περιηγητικό στον οποίο καλούμε τους αθλητές να δοκιμάσουν τα όρια τους γνωρίζοντας τις ομορφιές της Κω διαμέσου των διαδρομών του αγώνα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ των νησιών Κω -Καλύμνου και διακρίνεται από την ανάδειξη του φυσικού κάλλους των νησιών που διαπερνάει το επαρχιακό δίκτυο, το έντονο υψομετρικό προφίλ και την ζέστη του Σεπτεμβρίου.

Τα τεχνικά σημεία του αγώνα είναι ο χρόνος και η μέση ταχύτητα, αφού οι αθλητές θα πρέπει να διέλθουν και να σφραγίσουν τις κάρτες τους από τα σημεία ελέγχου σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια με μία συνολική μέση ωριαία ταχύτητα που θα πρέπει να ξεπερνάει τα 15χλμ/ώρα. Επιπλέον μπορούν να διαλέξουν οποιοδήποτε ποδήλατο αρκεί να φέρουν κράνος, φώτα μπρος πίσω και αντανακλαστικό γιλέκο καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής είναι αυτο-υποστηριζόμενος, που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσει την τροφοδοσία του, την υδροδοσία και τυχόν βλάβες χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει πρόβλεψη της διοργάνωσης για τροφοδοσία και υδροδοσία χωρίς να υπάρχει δέσμευση από τους κανονισμούς του αγώνα. Επίσης θα υπάρχει κρυφό κοντρόλ και αρκετά σημεία ελέγχου της ορθής τήρησης της διαδρομής από τους διοργανωτές.

Σημεία ελέγχου -check points Άνοιγμα -open Κλείσιμο – close
Ιπποκράτους, Κως – εκκίνηση 7:30 -8:30
Εμπορειός 58 χλμ 9:12 -11:22
Αγ. Θεολόγος 109,4 χλμ 10:42-14:46
Ζιά 157,6 χλμ 11:32-16:00
Θερμά 180,7 12:49-19:34
Ιπποκράτους, Κως – τερματισμός 202χλμ 13:23-21:00.

Η διοργάνωση θα παρέχει αναμνηστικό t-shirt σε όσους πάρουν εκκίνηση στον αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου