ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνει 20% τις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα η Royal Caribbean Cruises

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Royal Caribbean

Η ανά­πτυ­ξη της κρουα­ζιέ­ρας στην Ελ­λά­δα και σε προ­ο­ρι­σμούς που δεν ήταν μέχρι σή­με­ρα στον του­ρι­στι­κό χάρτη βρέ­θη­κε στο επί­κε­ντρο της συ­νά­ντη­σης του Πρω­θυ­πουρ­γού Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη με τους εκ­προ­σώ­πους της Royal Caribbean Cruises, σύμ­φω­να με κυ­βερ­νη­τι­κές πηγές.

Οπως ση­μειώ­νουν, πρό­κει­ται για τη δεύ­τε­ρη με­γα­λύ­τε­ρη εται­ρεία διε­θνώς στον τομέα της κρουα­ζιέ­ρας, με 64 πλοία και 77.000 υπαλ­λή­λους. Για το 2019 έχει προ­γραμ­μα­τί­σει 662.176 αφί­ξεις του­ρι­στών στη χώρα μας, ενώ ο αριθ­μός αυτός ανα­μέ­νε­ται να αυ­ξη­θεί κατά 19,77% το 2020 φτά­νο­ντας τις 825.348 αφί­ξεις.

Κατά τη συ­νά­ντη­ση επι­ση­μάν­θη­κε το με­γά­λο εν­δια­φέ­ρον των δύο πλευ­ρών ώστε να συν­δυα­στούν τα ελ­λη­νι­κά λι­μά­νια με πε­ριο­χές της ηπει­ρω­τι­κής και νη­σιω­τι­κής Ελ­λά­δας που απο­τε­λούν πο­λι­τι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Πα­ράλ­λη­λα το­νί­στη­κε η διά­στα­ση της στή­ρι­ξης των το­πι­κών κοι­νω­νιών, οι οποί­ες θα ωφε­λη­θούν σε επί­πε­δο οι­κο­νο­μι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας με την έντα­ξή τους στην αλυ­σί­δα ανε­φο­δια­σμού και τρο­φο­δο­σί­ας των κρουα­ζιε­ρό­πλοιων.

Με το άνοιγ­μα νέων προ­ο­ρι­σμών και τη ση­μα­ντι­κή αύ­ξη­ση των αφί­ξε­ων του­ρι­στών θα ενι­σχυ­θούν ήδη από το 2020, πε­ριο­χές της Ελ­λά­δας που είναι λι­γό­τε­ρο γνω­στές στο διε­θνές κοινό, μπαί­νο­ντας έτσι στον του­ρι­στι­κό χάρτη, μέσω της κρουα­ζιέ­ρας. Αξί­ζει επί­σης, να ση­μειω­θεί πως το 15% των υπαλ­λή­λων Royal Caribbean Cruises είναι Έλ­λη­νες ναυ­τι­κοί.

Στη συ­νά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν οι Υπουρ­γοί, Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, Άδω­νις Γε­ωρ­γιά­δης, Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, Γιάν­νης Πλα­κιω­τά­κης, Του­ρι­σμού, Χάρης Θε­ο­χά­ρης. ο Υφυ­πουρ­γός Παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ, Άκης Σκέρ­τσος, ο Υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, αρ­μό­διος για την οι­κο­νο­μι­κή δι­πλω­μα­τία και την εξω­στρέ­φεια, Κώ­στας Φρα­γκο­γιάν­νης, και ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Διε­θνών Οι­κο­νο­μι­κών Σχέ­σε­ων, Γρη­γό­ρης Δη­μη­τριά­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.