Τοπικές Ειδήσεις

Ένας μοναδικός “ΘΗΣΑΥΡΟΣ” Σέβασμα της Χριστιανοσύνης – Παναγία Οδηγήτρια Ιαλυσού

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Μ.Ε.Κ.Τ.Ο. του τέως Δήμου Ιαλυσού επι Δημαρχίας Στέργου Στάγκα συντηρήθηκαν οι 52 εικόνες του ιερού ναού Η Κοίμηση της Θεοτόκου Ιαλυσού,
από εξειδικευμένους συντηρητές έργων.
Μεταξύ αυτών η εικόνα της “Κτητόρισσας” που αφιερώθηκε το 1730 όταν ξεκίνησε η ανέργεση του ιερού ναού.
Αφαιρέθηκαν τα ασημένια “πουκάμισα” και αποκαλύφθηκε η καταστροφή κάτω από αυτά.
Έγινε σπουδαία επιμελής συντήρηση σε διάφορες φάσεις και τελικά αποκαλύφθηκε ότι, κάτω από την εικόνα όπου ο Χριστός κρατούσε σφαίρα – ” ο κόσμος “υπήρχε η πρώτη εικόνα η αυθεντική όπου ο Χριστός κρατούσε Πάπυρο και αποκαλύφθηκε η πραγματική που φέρει το όνομα “ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ”.
Αγιογραφήθηκε τον 13ο αιώνα και αποδεικνύει την πίστη , σεβασμό και αγάπη προς την  την Υπεραγία Θεοτόκο μας διαχρονικά.
Η ” ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ ” μας οδηγεί και μας προστατεύει υπό την σκέπη της εδώ και 700 χρόνια.
Αποτελεί ένα από τα εξαιρετικά σεβάσματα της χριστιανοσύνης και μας προστατεύει οδηγώντας μας προς το “καλό” όλους τους Τριαντενούς , τις Ιαλυσσιώτισες και το νησί μας , που ευλαβώς – γονυπετείς προσκυνούμε την Χάρη της και την υπέρλαμπρη θεϊκή της μορφή και του Υιού της .
Χρόνια Πολλά και ευλογημένα !
Υπό την σκέπη της Παναγίας της Οδηγήτριας Ιαλυσού!

ΙΑΛΥΣΟΣ 13/8/23
Ο τέως Δήμαρχος Ιαλυσού και ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου ,

Στέργος Σ. Στάγκας.

*Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε την πορεία της συντήρησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου