Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη εργασίας του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στη Ρόδο

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να επισκεφθεί τη Ρόδο την προσεχή Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.

Οπως έγινε χθες γνωστό θα έχει συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη ενώ έχει ζητήσει να συναντηθεί με τους προέδρους του Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και σωματείων του νησιού.
Σκοπός και στόχος της επίσκεψης είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες να αναλυθεί το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της χώρας στο οποίο έχει επενδύσει η κυβέρνηση.
Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», στην ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται εξάλλου η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ρόδου.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που λειτουργεί συνδυαστικά και συμπληρωματικά με τα άλλα μεγάλα εθνικά και ευρωπαϊκά περιφερειακά προγράμματα και χαρακτηρίζεται και από έντονη περιφερειακή διάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα να αντληθούν πόροι και να γίνουν έργα σε όλη τη χώρα.
Υπό αυτό το πρίσμα, επιλέχθηκε στο σχέδιο να περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης για τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι το συνολικό σχέδιο “Ελλάδα 2.0” διαμορφώθηκε για να δώσει στη χώρα μια νέα μεγάλη ώθηση για το μέλλον ενώ συμπλήρωναν ότι για τη διαμόρφωσή του ελήφθησαν υπόψιν πολλές από τις χρόνιες υστερήσεις που κράτησαν μέχρι τώρα την Ελλάδα πίσω από τις άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα κινητοποιούνται ιδιωτικές επενδύσεις σε όλο το εύρος των δράσεων δίνοντας πνοή στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχουν και οι θέσεις που θα εκφράσει ο υπουργός για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου