Ειδήσεις

Η εθελοντική αιμοδοσία μας ενώνει και μας εμπνέει-Η πρώτη δράση των τοπικών επιτροπών της Ν.Δ. Ρόδου.

Με σημαντική συμμετοχή και σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη. Με κεντρικό φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου  Οργανισμού Υγείας  «το αίμα μας ενώνει όλους», συμμετείχαν και συνέδραμαν και οι υπόλοιπες τοπικές επιτροπές της Ν.Δ. του νησιού της Ρόδου.

Κοινή πεποίθηση ότι η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, καθώς τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, αφού το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.

Η προσέλευση των εθελοντών-αιμοδοτών κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική. Οι αιμοδότες μας σε ποσοστό 70% έδωσαν για πρώτη φορά αίμα και αυτό είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε και να το καθιερώσουμε όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως στάση ζωής.

Μια προσπάθεια που θα ενισχύσει την μακροχρόνια δράση και προσφορά των υπαρχόντων ομάδων και συλλόγων αιμοδοσίας, καθώς και τις πολλές ομάδες εθελοντών.

Η παρουσία των μελών αλλά και φίλων της Ν.Δ.  που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα, αλλά παραβρέθηκαν στη διαδικασία, αποδεικνύει πως οι δραστηριότητες των τοπικών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν σημείο αναφοράς για σύσφιξη και τόνωση των δεσμών που ενώνουν όλους μεταξύ μας.

Ο  κ. Παντελής Συκόφυλος από την ΔΗΜ.Τ.Ο. Πεταλούδων ήταν αυτός που άνοιξε τον κύκλο αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε τα προεδρεία των τοπικών επιτροπών του νησιού της Ρόδου και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πεταλούδων κ. Γεώργιο Πάγκαλη.  Από την ΔΗΜ.ΤΟ Καλλιθέας (Αρχάγγελος-Καλλιθέα-Αφάντου): κ. Χρήστο  Πελλό, κ. Σταμάτη Λόγγο και κ. Κώστα Συρτσάκο. Από την ΔΗΜ.Τ.Ο. Λινδίων  – Ν. Ρόδου Τσαμπίκο Καραγιάννη και Γιώργο Κούρτη.

Επίσης παρευρέθησαν, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Δράκος, ο γενικός Γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Αντώνης Γιαννικουρής. Συμμετείχαν και τα μέλη οργανωτικού της ΔΗΜΤΟ ΡΟΔΟΥ: Γιώργος Μηνατσής του Ιωάννη, Ιφιγένεια Λοΐζου, Ελεονόρα Δοντά και Σταματία Κυριαζή.

Παρευρέθηκαν τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου Κατερίνα Διακίδη – Κώστα, Παναγιώτης Κάσσας, Κώστας Γλεντής (τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ) και η αναπληρώτρια πρόεδρος Σοφία Ιωακείμ.

Η συλλογή αίματος συνεχίζεται και το ραντεβού μας θα ανανεώνεται ανά τρίμηνο και ευχή και στόχο να μαζεύουμε κάθε φορά και περισσότερες φιάλες αίματος.

Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Ρόδου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου