Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, στις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και υποτιθέμενης ληστείας εις βάρος δύο συνεταίρων συνοικιακού κομμωτηρίου.
Τα όσα αποκαλύφθηκαν και ομολογήθηκαν συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργήθηκε, είναι πέρα και έξω από όσα μπορεί να φανταστεί ο κοινός νους και φέρονται να σκηνοθετήθηκαν από έναν 33χρονο κομμωτή, πολύ γνωστό στην κοινωνία του νησιού, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δύο Αλβανούς ηλικίας 28 και 26 ετών, που τον συνέδραμαν στην υλοποίηση ενός απίστευτου σχεδίου.
Ο 33χρονος δραστηριοποιείται ως κομμωτής τα τελευταία έτη σε συνοικιακή επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της πόλης της Ρόδου.
Στην πορεία, εξαιτίας της φιλίας του με έναν 27χρονο Αλβανό, που εργαζόταν ως βοηθός σε γεωργικές εργασίες ενός 71χρονου ημεδαπού Καλυθενού, με εξαιρετικά μεγάλη οικονομική επιφάνεια, συνέστησαν από κοινού μια ΙΚΕ, που ανέλαβε την λειτουργία της επιχείρησης.
Ο 71χρονος Καλυθενός είχε άριστες σχέσεις με τον 27χρονο και μάλιστα προσπάθησε να τον υιοθετήσει. Η διαδικασία ωστόσο δεν προχώρησε ενώπιον συμβολαιογράφου καθώς ο 27χρονος είναι παιδί ζευγαριού που ζει μόνιμα στην Αλβανία και παρότι ενέκρινε την υιοθεσία του από τον 71χρονο κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Το μεγάλο του κομπόδεμα σε μετρητά το διατήρησε έτσι επ’ ονόματι του σε τραπεζικό λογαριασμό και είχε και ένα δεύτερο του 27χρονου στο οποίο τον συνείσφερε τακτικά.
Oι τρεις συνεταίροι είχαν αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους και ο 33χρονος, ο οποίος μεταξύ άλλων αντιμετώπιζε και οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του πάθους του για τον τζόγο (φέρεται να έχει χάσει σημαντικά ποσά στο Καζίνο) προφανώς θεώρησε ότι θα μπορούσε να κερδίσει την εύνοια του 71χρονου βγάζοντας από την μέση τον 27χρονο… «φίλο» του.
Περί ώραν 23.30 της 16ης Ιανουαρίου 2018, ο 27χρονος, που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, τύπου Hyundai, σε μικρή απόσταση από το κομμωτήριο, όταν εισήλθε εντός αυτού, δέχτηκε από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο δεν διέκρινε, πυροβολισμό από πιστόλι.
Η βολίδα, διαμετρήματος 9 mm (κοντή) έθραυσε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και καρφώθηκε κοντά στο κάθισμα του συνοδηγού.
Ο 27χρονος, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε αλλά κατατρομοκρατήθηκε.
Από τις έρευνες των αστυνομικών δεν είχε προκύψει σαφής αιτία για την εις βάρος του αλλοδαπού απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ο ίδιος μάλιστα, δήλωνε άγνοια για αίτια της επίθεσης και είχε καταθέσει ότι δεν δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.
Κι ενώ η έρευνα αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη τα όσα προέκυψαν από την προανάκριση και ακολούθησαν, μόνο ένα «σατανικό» μυαλό μπορεί να τα συλλάβει…
Πιο συγκεκριμένα εις βάρος του 33χρονοου ημεδαπού και των δύο Αλβανών, ηλικίας 28 και 26 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, προμήθειας ναρκωτικών, οπλοχρησίας, ψευδορκίας και απειλής.
Όπως διακριβώθηκε, ο 33χρονος σχεδίασε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συνεταίρου του, «σκηνοθέτησε» ληστεία σε βάρος του και τοποθέτησε ποσότητες ναρκωτικών και εξαρτήματα όπλου σε κατοικία των συνιδιοκτητών του σε εταιρεία!
Προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο 33χρονος, αφού σχεδίασε και «παρήγγειλε» την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου συνέταιρου του προμήθευσε – για το σκοπό αυτό – τους συνεργούς του με πιστόλι και σιγαστήρα.


Την 15η Ιανουαρίου 2018 ο 28χρονος Αλβανός, με το παραπάνω πιστόλι πυροβόλησε, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, κατά του 27χρονου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει όμως το σκοπό του, γιατί το όπλο υπέστη εμπλοκή.
Οι κατηγορούμενοι σε προηγούμενο χρονικό σημείο είχαν προβεί σε τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο και δολιοφθορά οχήματος που χρησιμοποιούσε.
Ακολούθως, με τη βοήθεια των συνεργών του, ο 33χρονος «σκηνοθέτησε» ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, την 9η Απριλίου 2018 τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα στο κομμωτήριο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό.
Τι είχε όμωςπροηγηθεί; Ο 71χρονος άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα πιεστικός απέναντι στον 33χρονο για να του επιστρέψει μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε συνεισφέρει.
Ο 33χρονος τα είχε όμως δαπανήσει και εκτός του 27χρονου, που ήθελε να βγάλει από την μέση, εστράφη και κατά του 71χρονου, προσπαθώντας να τον φυλακίσει σε υπόθεση ναρκωτικών!!!
Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την σκηνοθετημένη ληστεία, με ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από το εσωτερικό σύστημα μαγνητοσκόπησης του κομμωτηρίου απεικονίζεται ξεκάθαρα σε βίντεο, ότι ο 33χρονος την 20.00 ώρα της 9ης Απριλίου 2018 έπεσε θύμα ληστείας από δύο κουκουλοφόρους, που τον ακινητοποίησαν στο κομμωτήριο, δένοντάς τον σε μια καρέκλα, τον απείλησαν με όπλο, πυροβόλησαν σε μια ντουλάπα για εκφοβισμό και ακολούθως παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν το περιεχόμενό του, το πορτοφόλι του, που περιείχε 1000 ευρώ και από το ταμείο 300 ευρώ περίπου.
Ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι τα χρήματα που του είχαν αφαιρέσει ανέρχοντο άνω των 200.000 ευρώ.
Εξεταζόμενος και ευρισκόμενος δήθεν σε άσχημη κατάσταση, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο, ανέπτυξε με απίθανους θεατρινισμούς στους αστυνομικούς ότι οι δράστες ήταν αλβανικής καταγωγής και φέρονται να χρησιμοποιούν διάλεκτο που παραπέμπει σε συγκεκριμένη περιοχή της Βόρειας Αλβανίας από την οποία κατάγεται ο 27χρονος συνεταίρος του.
Τόνισε επίσης ότι την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν εργαζόταν και το κομμωτήριο ήταν κλειστό. Παρείχε τις υπηρεσίες του στην οικία γνωστού προσώπου της Ρόδου προς εξυπηρέτησή του και μετέβη στο κομμωτήριο μόνο για λίγη ώρα.
Το συγκεκριμένο γεγονός το γνώριζαν, όπως είχε ισχυριστεί, ελάχιστα πρόσωπα του στενού του κύκλου και συγκεκριμένα ο 27χρονος συνεταίρος του.
Και δεν ήταν μόνο η προσπάθειά του, να στρέψει τις αρχές στους συνεταίρους του αφού προέκυψε ότι εκτός των ανωτέρω ο 33χρονος προμηθεύτηκε μισό κιλό ακατέργαστη κάνναβη, ποσότητα κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε – «φύτεψε» στην κατοικία τους, για να τους ενοχοποιήσει.
Οι δράστες προσήχθησαν προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι αποδέχτηκαν σταδιακά και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τις πράξεις τους.
Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των εγκληματικών πράξεων και στις κατοικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κάνναβη βάρους 504 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 47,5 γραμμαρίων, πιστόλι με γεμιστήρα, γεμιστήρας πολεμικού όπλου με 21 φυσίγγια, αυτοσχέδιος μεταλλικός λοστός με χειρολαβή, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ηλεκτρικό τρυπάνι, 10 κινητά τηλέφωνα και 2 υπολογιστές αφής και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ
Πέραν όμως της ανωτέρω δικογραφίας σχηματίστηκαν ακόμη δύο στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η εκδίκαση των οποίων αναβλήθηκε χθες.
Πιο συγκεκριμένα μετά τις κατ’ οίκον έρευνες το βράδυ της 12ης Απριλίου 2018 συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 71χρονος ημεδαπός και τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 42, 27 και 25 ετών, γιατί πέραν των «φυτεμένων» ναρκωτικών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 36,2 γραμμαρίων και αεροβόλο όπλο.
Τα 33 γραμμάρια βρέθηκαν στην κατοχή του αδελφού του Αλβανού, που πυροβόλησε εις βάρος του 27χρονου.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα ενώπιον του Εισαγγελέα και οι τρεις πρώτοι θα απολογηθούν την Δευτέρα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των τριών πρώτων κατηγορούμενων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Βάσια Παπαγεωργίου, Κώστας Ασλάνης και Ελλη Βασίλη και ως συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Φωτορεπορτάζ:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ