Με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο συναντήθηκαν χτες, ο διευθυντής της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Γιωτόπουλος και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Νίκος Ρεσβάνης, προκειμένου να συζητήσουν τις τελικές λεπτομέρειες για την νέα προγραμματική σύμβαση, η οποία θα έχει διάρκεια πέντε μηνών.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Γιωτόπουλος:
«Η βασική διαφορά που θα έχει η νέα προγραμματική σύμβαση με την περσινή, θα είναι ότι προσθέτουμε πλέον επίσημα δράσεις Πολιτικής Προστασίας και Δασοπυρόσβεσης καθότι τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν και πλέον οι εργαζόμενοί μας, έχουν λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση που απαιτείται από την πυροσβεστική ακαδημία. Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό μας είναι έτοιμο να αναλάβει δράσεις Πολιτικής Προστασίας, και επισήμως» όπως είπε, ευχόμενος να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να έρθει το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.
Η νέα προγραμματική σύμβαση θα έχει ύψος λίγο κάτω από τις 500.000 ευρώ, θα έχει πεντάμηνη διάρκεια και το προσωπικό θα είναι μεταξύ 58 και 62 ατόμων.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ρόδου σε αυτή την φάση, δεν συμμετέχει οικονομικά, παρά μόνον διαθέτει τα οχήματά του, τον εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις και θα ήταν αδύνατη η προσπάθεια χωρίς την συμμετοχή του.
Η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για το νησί της Κω, θα εξεταστεί εάν θα μπορέσει να περιληφθεί στη φετινή προγραμματική σύμβαση.
Μιλώντας και ο κ. Ρεσβάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και την δημοτική αρχή, για την συμμετοχή τους: «Εμείς οι εργαζόμενοι, αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια ότι αγαπάμε αυτή την δράση και θέλουμε να συνεχιστεί στο νησί. Πέρσι πήγαμε πάρα πολύ καλά, βοηθήσαμε όπου υπήρχε ανάγκη κι ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί» όπως είπε.
Τέλος, το ζήτημα για το εργασιακό καθεστώς στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, θα συζητηθεί σε δεύτερο χρόνο, καθώς όπως είπε ο κ. Ρεσβάνης, θα πρέπει να επεκταθεί η σύμβαση με ορίζοντα πενταετίας ώστε να μην υπάρχει κάθε χρόνο η ίδια ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ