Ειδήσεις

Ο κύβος ερρίφθη. Απολύονται οι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού

Ο κύβος ερρίφθη. Με πέντε ψήφους υπέρ, τρεις κατά ένα παρών, αποφασίστηκε τελικώς χθες αργά το βράδυ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, η απόλυση των εργαζομένων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού.
Για μια προειλημμένη απόφαση έκανε λόγο με δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων Μιχάλης Κόκκινος, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την όλη μεθόδευση, κάτι που κατήγγειλε και στη χθεσινή συνεδρίαση.
Σημειώνεται πως από νωρίς το απόγευμα έξω από το κτήριο της ΔΕΥΑΡ, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με συγκεκριμένο κατάλογο των ατόμων που θα μπορούσαν να εισέλθουν στο κτήριο.
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην αδυναμία του προέδρου της ΔΕΥΑΡ και δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά να αναλάβει μια στοιχειώδη πολιτική ευθύνη για να βοηθήσει τον αγώνα που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.
Ο νομικός τους σύμβουλος επίσης απέδωσε την λήψη αυτής της απόφασης, στο φόβο καταλογισμού και διώξεων στους αιρετούς. Από σήμερα πάντως ξεκινά ένας καινούριος Γολγοθάς για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα.
Για την πιο δύσκολη απόφαση που έχει λάβει μέχρι σήμερα, έκανε λόγο στον ΠΑΛΜΟ ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Στάθης Κουσουρνάς, ο οποίος αναφέρθηκε πως ήταν υποχρεωμένοι να λάβουν την απόφαση για την απόλυσή τους, καθώς οι αιρετοί διώκονται για κακούργημα, ήδη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τους καταλογίζει ποινικές ευθύνες, ενώ αν συνέχιζαν να τους απασχολούν, θα κατηγορούνταν για δόλο.
Ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να προσβάλουν την απόφαση αυτή, ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιος κίνησε την όλη διαδικασία και ξαφνικά ήρθε στην επιφάνεια ή έκθεση του ΑΣΕΠ.
Πάντως, ο δήμαρχος Ρόδου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε με τον πρώην δήμαρχο Ιαλυσού Στέργο Στάγκα, τον χαρακτήρισε ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για τις εξελίξεις αυτές, λέγοντας μάλιστα πως είναι γνωστό το ήθος του.
Τέλος, για την απόρριψη της πρότασης των εργαζομένων να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών, ο κ. Κουσουρνάς υπογράμμισε πως θα μπορούσαν να την πάρουν αν ήταν νόμιμοι. «Δυστυχώς, όμως, ή θα έπρεπε να προσαρμοστούμε με την έκθεση του ΑΣΕΠ ή να παρατυπήσουμε και να υπήρχε ο κίνδυνος του δόλου» υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • moglis    14.02.2014 17:48

    Στα σπίτια σας βολεμένοι

Σχολιασμός άρθρου