Ειδήσεις

Μάνα και κόρη κατηγορούνται για απάτη και υπεξαγωγή εγγράφων

Τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση από κοινού και της υπεξαγωγής εγγράφων αντιμετωπίζουν δύο κάτοικοι της Ρόδου, μάνα και κόρη, που δικάζονται σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Οι κατηγορούμενες φέρονται συγκεριμένα με κοινό δόλο, κατά το χρονικό διάστημα από 26.09.2008, έως 13.10.2008 να εξαπάτησαν την εγκαλούσα, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες, είχε πατέρα με ειδικές ανάγκες και βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Η μάνα φέρεται συγκεκριμένα παριστάνοντας ότι είχε τις κατάλληλες γνωριμίες προκειμένου να τη διορίσει μόνιμα στο Ελληνικό Δημόσιο να την έπεισε να της παραδώσει επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των πτυχίων της, την αστυνομική της ταυτότητα, βεβαιώσεις αναπηρίας του πατέρα της, τον ΑΦΜ της καθώς και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Η μάνα φέρεται συγκεκριμένα να έπεισε την εγκαλούσα ότι επρόκειτο να δώσει τα έγγραφα στο Δήμαρχο Ληλαντίων για να την προσλάβει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα!
Η κόρη της φέρεται να φιλοξένησε στην οικία της στο Παλαιό Φάληρο την εγκαλούσα όταν η μάνα της δεν παρουσιάστηκε σε συνάντηση που είχαν κανονίσει ώστε να μην υποψιαστεί ότι τα περί διορισμού της στο Δημόσιο και η απόσπαση χρημάτων και προσωπικών της εγγράφων ήταν μέρος ενός σχεδίου εξαπάτησής της.

Απώτερο σκοπό, φέρονται να είχαν να της αποσπάσουν χρήματα και να εγκατασταθούν σε οικία στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας χρήση των προσωπικών της δεδομένων.
Φέρονται συγκεκριμένα εντός του πρώτου πενθημέρου του μηνός Οκτωβρίου 2008 να συστήθηκαν στην ιδιοκτήτρια της οικίας με τα στοιχεία του θύματος και της μητέρας του και να προέβησαν σε μίσθωση του ακινήτου για το οποίο δεν κατέβαλαν το μίσθωμα.
Η ιδιοκτήτρια της οικίας υπέβαλε έγκληση κατά του θύματος ενώ στην οικία είχαν αυθαίρετα εγκατασταθεί οι δύο κατηγορούμενες!!.

Κατηγορούνται ακόμη ότι απέκρυψαν έγγραφα των οποίων δεν ήταν κύριες και ειδικότερα στην Αθήνα την 01.10.2008 και ενώ η κόρη είχε παραλάβει από την εγκαλούσα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των πτυχίων της, την αστυνομική της ταυτότητα, βεβαιώσεις αναπηρίας του πατέρα της, τον ΑΦΜ της, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε για το διορισμό της στο Ελληνικό Δημόσιο, αρνήθηκαν να της τα αποδώσουν όταν τους τα ζήτησε προφασιζόμενη η μεν μάνα ότι δεν μπορούσε να προσέλθει στα ραντεβού που έδιναν, η δε κόρη δείχνοντας ότι ήταν αμέτοχη στο θέμα διορισμού της εγκαλούσας με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά στοιχεία της εγκαλούσας και της μητέρας της ώστε να εξαπατήσουν τρίτους ότι δήθεν συναλλάσσονταν μαζί τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου