Ειδήσεις

Για «διπλό» παιχνίδι κατηγορεί ο δήμαρχος την διοίκηση του ΙΚΑ

Για «διπλό παιχνίδι» κατηγορεί τη διοίκηση του ΙΚΑ ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στ. Κουσουρνάς, μετά και την αποκάλυψη της «δημοκρατικής» την Κυριακή, ότι δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια» η απόφαση για οριστικό «λουκέτο» στο ΙΚΑ – Αρχαγγέλου.
Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ρόδου απέστειλε χθες προς τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, την ακόλουθη επιστολή:
Θέμα: Λειτουργία γραφείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Αρχάγγελο Ρόδου
Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. Υ20/12/5-12-2013 έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ
Κύριε διοικητά,
το ΙΚΑ μέσω της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών μας απέστειλε το με αρ. πρωτ. Υ20/12/5-12-2013 έγγραφο με θέμα «Σχετικά με λειτουργία Γραφείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Αρχάγγελο» με το οποίο μας ζητά δωρεάν παραχώρηση χώρου και ανάληψη των λειτουργικών εξόδων για την λειτουργία του γραφείου.
Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής κ. Κρεμαστινός Δημήτρης, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία μαζί σας, τον διαβεβαιώσατε ότι το Παράρτημα του ΙΚΑ στον Αρχάγγελο παραμένει ως έχει. Την ίδια διαβεβαίωση δώσατε και στον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου.
Δυστυχώς σε τηλεφωνική επικοινωνία η αρμόδια υπάλληλος της Δ/νσης του IKA ζήτησε την απάντηση του Δήμου στο παραπάνω έγγραφο.
Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γίνεται διπλό παιχνίδι σε βάρος της παροχής υπηρεσιών του ΙΚΑ στους χιλιάδες ασφαλισμένους που εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρχαγγέλου, παρακαλούμε να ξεκαθαρίσετε το θέμα.
Εννοείται πως αδιαπραγμάτευτη άποψή μας είναι ότι πρέπει να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του Παραρτήματος του ΙΚΑ στον Αρχάγγελο, καθώς δεν είναι δυνατόν χιλιάδες ασφαλισμένοι με προβλήματα υγείας να διανύουν από 30 έως και 100 χλμ. για να εξυπηρετηθούν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου