Έκπληξη προκάλεσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό της Τουρκίας “αδειάζοντας” ουσιαστικά την Ελλάδα, σε αντίθεση με τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Προσερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Παρασκευή, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε πως κατά το δείπνο το βράδυ της Πέμπτης “όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι σημείωσαν ότι η συμφωνία (για το μεταναστευτικό) θα έπρεπε να συνεχιστεί, όλοι επισημαίνουν ότι η χώρα έχει πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση. Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις σχετικά με την εξαγωγή όπλων, εντελώς το αντίθετο. Όταν επιβάλλονται κυρώσεις, η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά” υπογράμμισε και αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε:

“Είπα στους Έλληνες συναδέλφους μου να βρουν τα μέσα να βοηθήσουν μόνοι τους τους εαυτούς τους. Τους υποστηρίζουμε με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει τώρα έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ