Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ο 32χρονος Α. Ρ. του Α., κάτοικος Ρόδου, που ενέχεται σε 27 διαρρήξεις αυτοκινήτων.
Το Δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στον 32χρονο, που συνελήφθη την 11η Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατά ένα έτος.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σχημάτισαν σε βάρος του δύο δικογραφίες. Η μια κινήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αφορούσε 6 διαρρήξεις, ενώ η δεύτερη ακόμη 21.
Στη δεύτερη δικογραφία ως κατηγορούμενος φέρεται και ένα δεύτερο άτομο, ονόματι “Αγγελος”, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα την 9η Μαρτίου 2012 στην πόλη της Ρόδου ο 32χρονος εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εποπτεύει σταθμευμένα οχήματα στην οδό Καποδιστρίου και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα σφυρί, δυο κινητά τηλέφωνα και μία γυναικεία τσάντα. Προέκυψε στην πορεία των ερευνών ότι ο 32χρονος χρησιμοποιώντας σφυρί έθραυε τα τζάμια σταθμευμένων οχημάτων και αφαιρούσε αντικείμενα που έβρισκε στο εσωτερικό τους. Επιπλέον σε έρευνα που έγινε σε σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό ιδιοκτησίας του βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν προϊόντα κλοπών από διαρρήξεις οχημάτων, που είχε διαπράξει νωρίτερα, όπως γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα κλπ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε τις κλοπές σε βάρος των κ.κ. Χριστίνας Κάζου, ιερέα Ζαχαριά Μερκούρη, Αθηνάς – Αικατερίνης Δελαπόρτα, Χριστίνας Αντωναράκη, Στέργου Γεράκου, Siebeneigh Joachim, Σμαράγδας Σαρρή, Μάρθας Σκουλλή, Κ. Σπυράκη, Αντωνίου Λιάνου, Καλλ. Ρωμαίου, Ν. Χριστοφόρου, Μαρίας Δράκου, Παναγιώτας Ρωμαίου, Αναστασίας Σφήκα, Ανδρέα Λιούμπα, Μαριάννας Φαυγή, Ιωάννη Τσαμπίκου, Κυριάκου Μάγου, Μαρίας Λεφτοπίνα, Αναστασίας Γαλάτη, Κosta Kombitsi, Χρυσούλας Γιακουμάκη και Παναγιώτη Κοντοπάννου.
Απολογούμενος ο δράστης αποδέχθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι είναι τοξικομανής. Τα χρήματα τα χρησιμοποιούσε, όπως είπε, για την αγορά ναρκωτικών ουσιών. Τα αντικείμενα αξίας τα πωλούσε ενώ όσα αντικείμενα ή έγγραφα του ήταν άχρηστα τα πετούσε στα σκουπίδια.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Δημ. Γεωργάς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ