Ειδήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση: ‘ Οχι στα ερωτηματολόγια της “Ελληνογερμανικής Συνεργασίας”

Να μην συμμετάσχει ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στα προγράμματα που εκπονεί η «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την αποστολή των ερωτηματολογίων που πρέπει να συμπληρωθούν.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, στα ερωτηματολόγια, ζητείται μία πλήρης καταγραφή κάθε παραμέτρου της λειτουργίας τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί έχουν κερδοσκοπικές βλέψεις και είναι έτοιμοι να αλώσουν τα πάντα στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Στα ερωτηματολόγια που στάλθηκαν ζητείται ουσιαστικά μια πλήρης καταγραφή της περιουσιακής τους κατάστασης και του δικτύου δημοτικών υπηρεσιών καθώς και στοιχεία για το κοινωνικό προφίλ των περιοχών τους, του φυσικού τους πλούτου και της παραγωγικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται, αποκαλύπτοντας έτσι ότι οι κερδοσκοπικές ορέξεις των γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων είναι έτοιμες να αλώσουν τα πάντα.

Οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τα πάντα, καθώς ζητούν στοιχεία από την ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού, μέχρι την πολιτιστική δραστηριότητα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ζητούνται στοιχεία για:

• Δημογραφικά χαρακτηριστικά (έκταση, σύνολο κατοίκων και ηλικίες πληθυσμού)

• Υποδομές (Μεταφορές, Εκπαίδευση, βιομηχανικές περιοχές και Πάρκα, Υγεία, τουριστική υποδομή)

• Περιβάλλον και ποιότητα ζωής (ενδιαφέρον εκδηλώνεται για προστατευμένες περιοχές, ακτές, ακατοίκητα και κατοικημένα νησιά και ορυκτούς πόρους)

• Τοπική οικονομία και απασχόληση (από αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα μέχρι παραγωγή ενέργειας)

• Κοινωνική πολιτική, Υγεία, Παιδεία και Αθλητισμός (κοινωνικές δομές, υποδομές Εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης, πολιτιστική υποδομή και δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές υποδομές, χώροι και δραστηριότητες)

• Ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (όπως αποκαλούνται στο ερωτηματολόγιο τα ΑμΕΑ, οι άστεγοι, οι Ρομά και οι μετανάστες εκτός ΕΕ).

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τομέας που προσελκύει το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων, έτοιμων εδώ και καιρό να αξιοποιήσουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και να κερδοφορήσουν στο σκουπίδι, προωθώντας μεθόδους επικίνδυνες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, όπως αυτή της καύσης.

Ζητούν αναλυτικά στοιχεία για τα αστικά απορρίμματα, τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα καθαρά μπάζα, τα μπαζοαπορρίμματα και τα ογκώδη απορρίμματα, προκειμένου να προετοιμαστούν ανάλογα για την άλωση στο χώρο που μεθοδεύεται ευλαβικά από τις κυβερνήσεις, συλλογικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης, δημάρχους και περιφερειάρχες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» που εγκαινιάστηκε πριν δύο χρόνια, το Σεπτέμβρη του 2012, σε σχετική συνάντηση που είχαν ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Ευ. Στυλιανίδης και ο Χ. Φούχτελ, η οποία έθετε ως στόχο «τον εξορθολογισμό των δαπανών της Τοπικής Διοίκησης, την αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι’ αυτούς και τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Την αύξηση δηλαδή των περικοπών στη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης, με τραγικές συνέπειες για το λαό που ήδη στερείται βασικές υπηρεσίες και την παράδοση τομέων δράσεων αλλά και νευραλγικών για τη χώρα τομέων, όπως πρόνοια, περιβάλλον, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, νερό κ.λπ., στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας θα οδηγήσει σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δράσεων που σήμερα ασκούν οι δήμοι. Ο δρόμος στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη στρωθεί, καθώς οι δήμοι έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο από τις δραματικές μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση.

Την κατεύθυνση αυτή εξυπηρετεί και το πολιτικό προσωπικό της Τοπικής Διοίκησης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δημάρχων και περιφερειαρχών έχουν υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας σε πρώτη φάση για μεταφορά τεχνογνωσίας από Γερμανούς εμπειρογνώμονες. Αντίστοιχα πρωτόκολλα είχαν υπογράψει και τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης, ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) και ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας).

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να επιβάλουν με την πάλη τους, να μην συμμετάσχει ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στα προγράμματα που εκπονεί η «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Να διεκδικήσουμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ. Την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των δήμων.

Την άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

Την ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων των εργαζομένων και δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου