Ακούμε για golden boys (βλέπε ΔΕΗ, ΕΦΚΑ προσφάτως). Παλιότερα ακούγαμε για περιπτώσεις διορισμού Διοικητών Νοσοκομείων χωρίς ούτε καν τα τυπικά προσόντα, παρά μόνον κομματικούς τίτλους ( αποτυχημένοι βουλευτές ,περιφερειάρχες, δήμαρχοι, τομεάρχης στο κόμμα..κ.α). Με ποιες αξιοκρατικές διαδικασίες προκηρύσσονται, αξιολογούνται και επιλέγονται οι θέσεις σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και επιτροπές δημόσιας ευθύνης; Με ποιο αντικειμενικό μηχανισμό αξιολογείται η επίδοση του κάθε κορυφαίου στελέχους; Υπάρχει κάποια έκθεση ικανότητας, επάρκειας στο πλαίσιο της λογοδοσίας κάθε κυβέρνησης; Πώς καθορίστηκαν οι (συνήθως πολύ υψηλές) αμοιβές και άξιζαν τελικά τον κόπο; Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο. Η εξαγγελία ήταν όμως, ότι επί ΝΔ τα στελέχη θα επιλέγονταν αξιοκρατικά και όχι από τον κομματικό σωλήνα. Δηλαδή με ανοιχτές διαδικασίες. Και μαζί φυσικά με όλες τις υποχρεώσεις λογοδοσίας για τις κυριότερες αποφάσεις που θα ελάμβαναν και τις συνέπειες που θα είχαν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας. Σε πόσες άραγε περιπτώσεις ακολουθήθηκε αυτή η ανοιχτή αξιοκρατική διαδικασία;
Απορίες

Σχετικά
- «Δωράκι» η παράταση θητείας των διοικήσεων στα νοσοκομεία Για ρουσφετολογικές ρυθμίσεις σε σχέση με τη θητεία των διοικήσεων των νοσοκομείων…
- Παράνομες τοποθετήσεις και μετακινήσεις στον ΕΦΚΑ Ρόδου Mε χθεσινή ανακοίνωση-καταγγελία του ο Σύλλογος Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-Νομού Δωδεκανήσου…
- Τ. Θεοδωρικάκος: Σύντομα ο νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές Στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση…
- Τυπική ανάκληση διορισμού ειδικού συμβούλου... για το Powerpoint! Δημοσιευθηκε στο ΦΕΚ Γ ́1121/14.05.2021 και αναρτήθηκε στη Διαύγεια η ανάκληση του…