Ρεπορτάζ

Γ. Χατζημάρκος: Μπορούμε να κάνουμε ανοδική την πορεία της Περιφέρειάς μας (φωτορεπορτάζ)

Την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα στο ξενοδοχείο «Rodos Palace» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος παρουσίασε το σχέδιο της παράταξής του Κ2 Κέα Καστελόριζο, σε ευθεία γραμμή ανάπτυξης, ένα σχέδιο άμεσων λύσεων και παρεμβάσεων με στόχο τη στήριξη της ραχοκοκαλιάς της νησιωτικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ένα σχέδιο που μετά την υλοποίησή του, όπως είπε, ο κ. Χατζημάρκος, θα δημιουργήσει νέες συνθήκες και προοπτικές για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου και θα τους δώσει ξανά τη δυνατότητα απασχόλησης και δημιουργίας στον τόπο τους.

Ο κ. Χατζημάρκος έστρεψε τα βέλη του κατά της σημερινής περιφερειακής αρχής, κυρίως για την απορρόφηση πόρων και την εκτέλεση έργων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παίζουμε με το μέλλον του τόπου μας. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να πηγαίνουμε σε μια απόσταση μεγάλη μια τόσο μεγάλη δέσμευση για μια πενταετία, χωρίς να παρουσιάζουμε τι ακριβώς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε

Αποφασίσαμε να μην καταθέσουμε ούτε πρόγραμμα, ούτε όραμα, γιατί θελήσαμε με μια τελείως διαφορετική λογική από την πολιτική ζωή αυτής της χώρας, όπως διαμορφώθηκε από την μεταπολίτευση και μετά. Είναι ένα πολιτικό μοντέλο που πέθανε και στο θάνατο παίρνει μαζί την κοινωνία και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Έχουμε ανάγκη την επιτάχυνση της διαδικασίας πολιτικής ωρίμανσης για όλους. Και για τους αιρετούς και για το εκλογικό σώμα.

Η μοναδική Περιφέρεια που ξεκίνησε την πολιτική συγκατοίκηση είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η παράταξή μας έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Είμαστε η μοναδική περιφερειακή παράταξη που έχει πετύχει να έχει στα μέλη της και στο ψηφοδέλτιό της ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους.

Καμία άλλη περιφερειακή παράταξη δεν γεννήθηκε, όπως η δική μας. Έχει κατεύθυνση ιδεολογική, ταυτότητα πολιτική. Συγκατοικούμε και δουλεύουμε μαζί για τη διεκδίκηση της διαχείρισης της τελευταίας ευκαιρίας, αυτής της πενταετίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία να δουλέψουμε με εργαλεία για να θεραπεύσουμε όσες περισσότερες από τις πληγές του παρελθόντος μπορούμε. Όπως οι ευρωπαϊκοί πόροι, αυτό που ο κόσμος ξέρει ως ΕΣΠΑ.

Πετύχαμε τον άθλο να μην έχουμε καταγράψει σύγκλιση σε μια εποχή πολύ βαριάς, βίαιης εισροής πλούτου, πετύχαμε το ακατόρθωτο μετά από μια μακρά περίοδο πόρων. Και αυτό διότι μοναδικός στόχος ήταν το δελτίο τύπου περί απορροφητικότητας.

Ο μοναδικός τόπος με την ίδια ατζέντα προβλημάτων χρόνια τώρα.

Έκανε περιοδεία αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσω μια λέξη που είναι πολύ της μόδας. Τη λέξη νησιωτικότητα. Γιατί αρνούμαι να μπω στη λογική, που λέει ότι η νησιωτικότητα είναι κάτι σαν αρρώστια. Για μένα είναι τεράστιο πλεονέκτημα, το οποίο δεν αναδείχθηκε, δεν αξιοποιήθηκε, δεν υπηρετήθηκε σωστά.

Η νησιωτικότητα για μας είναι πλεονέκτημα, που υπηρετείται με συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες που τα περιγράφουμε στο σχέδιό μας, το οποίο είναι απλό και συνεκτικό. Αποτυπώνει τη βούληση κάποιων να δεσμευτούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αποφάσεων. Αυτό το πλαίσιο αποφάσεων θα τηρηθεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη μέρα. Λυπάμαι, γιατί δεν είδα τις άλλες παρατάξεις να το κάνουν αυτό.

Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και από την καθοδική πορεία, να ακολουθήσουμε την ανοδική πορεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου