Τοπικές Ειδήσεις

Ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ»!

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την ανακοίνωση των δικαιούχων, έπειτα από την αξιολόγηση των αιτήσεων οικονομικής στήριξης που υπέβαλαν οι επαγγελματίες της περιοχής μας για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρή-σεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία covid – 19.

Συνολικά στο Νότιο Αιγαίο υπεβλήθησαν 10.109 φάκελοι προς ένταξη στο Πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 35.000.000 € και χωρίζεται σύμφωνα με τις 4 κατηγορίες δικαιούχων, ως εξής:

· Δικαιούχοι κατηγορίας Α (Δευτερογενής τομέας – Χονδρικό εμπόριο): 9% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

· Δικαιούχοι κατηγορίας Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες): 34% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

· Δικαιούχοι κατηγορίας Γ (Τριτογενής Τομέας – Εμπόριο): 43% στου συ-νολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

· Δικαιούχοι κατηγορίας Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) : 14% στου συ-νολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδιαιτερότητα του Προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ» έναντι των αντίστοιχων προγραμμάτων των άλλων Περιφερειών είναι ότι, πρώτη στην Ελλάδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου δημιούργησε δύο διακριτές κατηγορίες και διέθεσε διακριτό, εγγυημένο κεφάλαιο για δύο κλάδους της οικονομίας :

– Για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, τομέα που μέ-χρι σήμερα απουσίαζε σταθερά από τις ενισχύσεις μέσα από τα ευρωπαϊκά χρηματο-δοτικά προγράμματα, διαθέτοντας για την κατηγορία αυτή κεφάλαιο 15.000.000,00 €.

– Για την εστίαση που ως τομέας επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία, διαθέτοντας για την κατηγορία αυτή κεφάλαιο 5.000.000,00 €.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου