Ξεκίνησε η «ανίστροφη» μέτρηση στη Νέα Δημοκρατία, για την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών που έχουν οριστεί για να διεξαχθούν στις 13 Μαΐου 2018. Αυτή την φορά, οι εκλογές για ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ θα γίνουν απ’ ευθείας από την κομματική βάση, από τα μέλη της Ν.Δ., ενώ οι προθεσμίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους είναι από τις 25 Απριλίου έως τις 27 Απριλίου 2018.
Οι εκλογές θα αφορούν προέδρους και διοικήσεις ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και θα γίνουν με τον νέο κανονισμό που ψηφίσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. που μεταξύ άλλων προβλέπει εκλογή προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων από τη βάση.
Σε σχετική επιστολή του τον περασμένο Φεβρουάριο, ο γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κονταδάκης διευκρινίζει πως τα μέλη για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, οφείλουν να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των Οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, είτε ως εκλογείς είτε ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση.
Αναλυτικότερα:
1. Όσα μέλη του Κόμματος έχουν καταβάλει ήδη την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και έχουν λάβει την κάρτα μέλους, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
2. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και δεν έχουν λάβει την κάρτα μέλους για το τρέχον έτος, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εκλογές του Κόμματος, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέλους, α) έως τις 10.04.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής με αντικαταβολή β) έως τις 04.05.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής ηλεκτρονικά, με την υποβολή της αίτησής τους. Υπενθυμίζεται ότι, η ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018 ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12,00€), ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για δύο (2) έτη, συνολικού ύψους είκοσι δύο ευρώ (22,00 €) και για τρία (3) έτη, συνολικού ύψους τριάντα ευρώ (30,00 €).
Στα Δωδεκάνησα, οι προετοιμασίες από τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και τις κατά τόπους ΔΗΜΤΟ έχουν ξεκινήσει. Στην Ρόδο βρέθηκε ήδη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Νότιο Αιγαίο κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος για επαφές με τα κομματικά όργανα, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα και ο ορισμός της ΝΕΦΕ.
Τι θα γίνει
στα Δωδεκάνησα
Στην περιοχή μας, θα στηθούν κάλπες σε όλες τις ΔΗΜΤΟ στο νησί της Ρόδου και στα υπόλοιπα νησιά, όπου υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, θα στηθούν δύο (2) κάλπες ανά ΔΗΜΤΟ: μία για εκλογή προέδρου και μελών της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και μία για εκλογή προέδρου και μελών της ΔΗΜΤΟ.
Στο νησί της Ρόδου θα στηθούν κάλπες σε κάθε ΔΗΜΤΟ που είναι τέσσερις (4) τον αριθμό –η μεγαλύτερη είναι της Ρόδου που καλύπτει ολόκληρη την πόλη. Η 2η είναι της Καλλιθέας (Καλλιθέα, Αφάντου, Αρχάγγελος), η 3η της Νότιας Ρόδου – Λίνδου (περιλαμβάνει όλα τα χωριά) και η 4η είναι Καμείρου – Αταβύρου (που περιλαμβάνει Παστίδα, Μαριτσά, Ιαλυσό, Κρεμαστή και χωριά του πρώην Δήμου Αταβύρου).
Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ακόμη η ΝΕΦΕ, η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών, την οποία θα ορίσει η Ν.Δ. από τα κεντρικά.
Οι υποψήφιοι στην Ρόδο
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», από τους υποψήφιους προέδρους των ΔΗΜΤΟ στην Ρόδο, ο κ. Γιώργος Πάγκαλης αποχωρεί από την ΔΗΜΤΟ Καμείρου – Αταβύρου και αναλαμβάνει είτε ο κ. Παντελής Συκόφυλλος είτε ο κ. Παρασκευάς Νομικός, στη Νότια Ρόδο θα παραμείνει ο κ. Τσαμπίκος Καραγιάννης, στην ΔΗΜΤΟ Καλλιθέας αποχωρεί ο κ. Πελλός και αναλαμβάνει ο νυν αντιπρόεδρος κ. Σταμάτης Λόγγος, ενώ στην ΔΗΜΤΟ Ρόδου που αριθμεί και τα περισσότερα μέλη (2.500) ο νυν πρόεδρος κ. Ηλίας Τσέρκης θα κατέβει ξανά.
Όσον αφορά τη ΝΟΔΕ, πέραν του νυν προέδρου κ. Παύλου Μπακίρη που έχει δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ακούγεται το όνομα της προκατόχου του κας Νατάσας Βενετοκλή και του κ. Νίκου Γκορίτσα –αν και κανένας από τους δύο, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικώς θα διεκδικήσει την προεδρία.
Προβληματισμό έχει προκαλέσει πάντως το γεγονός πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για επανεγγραφές και για νέα μέλη, καθώς τα μέλη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι τα 12 ευρώ είναι κάπως… «τσιμπημένη» τιμή.
Στην πορεία, ωστόσο, θα δείξει εάν η διαδικασία κυλήσει ομαλά και πόση θα είναι η συμμετοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ