Κοινή δράση αναλαμβάνει ο Δήμος Ρόδου με την Κοινοπραξία Ομπρελάδων που δραστηριοποιείται στις παραλίες της πόλης μας. Αυτό ανακοίνωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο εντεταλμένος για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης και ο πρόεδρος του σωματείου κ. Λευτέρης Παμπάλης.
«Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια ανάμεσα στον Δήμο Ρόδου και την Κοινοπραξία των Ομπρελάδων που δραστηριοποιούνται από την παραλία του ‘ΕΛΛΗ’ μέχρι και τις ‘Κάτω Πέτρες’ για να γίνουν καθαρισμοί. Αυτό ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που ξεκινάει προκειμένου η παρουσία όλων των εμπλεκομένων να βελτιώσει την εικόνα των παραλιών μας για να είμαστε έτοιμοι ενόψει της σεζόν. Ο δικός μου ρόλος σταματάει όταν θα γίνει η μίσθωση των μηχανημάτων για τον καθαρισμό των ακτών» τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο κ. Παμπάλης ευχαρίστησε την δημοτική αρχή για την στήριξή της στους επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο με αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους τουρίστες μας».
Ο κ. Ψυλλάκης, είπε πάντως πως «η εικόνα των παραλιών μας είναι σημαντική για τους επισκέπτες μας. Περιμένουμε σύντομα την έγκριση για 8 ακόμη γαλάζιες σημαίες μαζί με τις υπόλοιπες 25 που θα φέρουν την Ρόδο πολύ ψηλά και σε πανελλαδικό επίπεδο».
Είπε ακόμη πως θα γίνει ανάθεση νέων αποδυτηρίων και ξύλινων διαδρόμων στις παραλίες ενώ θα υπάρξουν διάδρομοι και για ΑΜΕΑ σε διάφορες παραλίες του νησιού όπως π.χ. Αφάντου, Τσαμπίκα, Λίνδος κ.λπ.
«Εύχομαι να υπάρξει καλή συνεργασία της δημοτικής αρχής Ρόδου με όλους τους επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νησιού» είπε ο κ. Ψυλλάκης και τόνισε πως φέτος θα υπάρξει και φύλαξη στην κεντρική παραλία του ΕΛΛΗ. Ξεκαθάρισε πάντως πως για τις παράνομες δραστηριότητες στις παραλίες, όπως οι μασέρ κ.λπ. ο Δήμος Ρόδου δεν έχει αρμοδιότητα αφού η αντιμετώπιση και πάταξη τους αφορά αποκλειστικά την αστυνομία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ