Ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε έναν ημεδαπό, κάτοικο Κολυμπίων, που κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και αθώος παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Την 28η Οκτωβρίου 2012 και περί ώρα 05:30 στην Παλιά Πόλη, επί της οδού Ερμού και πλησίον του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος – οβελιστήριο με την επωνυμία «ΠΙΤΑ ΦΑΝ», σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ δύο θαμώνων του καταστήματος, το οποίο έληξε ειρηνικά μετά από παρέμβαση υπαλλήλου.
Στο επεισόδιο ήταν παρών και ο κατηγορούμενος, ο οποίος ευρισκόμενος στο κατάστημα ως πελάτης άρχισε να εξυβρίζει κάποιον άλλο υπάλληλο του καταστήματος, και στη συνέχεια, κατόπιν σχετικών συστάσεων των υπαλλήλων, απομακρύνθηκε.
Ωστόσο, λίγη ώρα μετά επέστρεψε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε έξω από το κατάστημα με αναμμένη τη μηχανή, κρατώντας ένα ξύλινο ρόπαλο, κατευθύνθηκε στο κατάστημα το οποίο είχε ήδη κλείσει και ανέμενε έξω από αυτό.

Αμέσως μόλις είδε τον υπάλληλο να εξέρχεται του καταστήματος, κρατώντας σακούλα απορριμμάτων και να κατευθύνεται προς τον κάδο, του επιτέθηκε χτυπώντας τον βίαια στο σώμα και στο κεφάλι με το ξύλινο ρόπαλο που κρατούσε στα χέρια του, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στο έδαφος.
Ο κατηγορούμενος συνέχισε και τότε να τον χτυπά, κλωτσώντας τον στο πρόσωπο άλλες πέντε συνολικά φορές και κατόπιν επέμβασης περαστικών που του φώναξαν να σταματήσει και άρχισαν να τον κυνηγούν για να τον ακινητοποιήσουν, εκείνος απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητό του.
Στο πρόσωπο του κατηγορουμένου αναγνώρισε τον δράστη της σε βάρος του επίθεσης, ανεπιφύλακτα, τόσο ο ίδιος ο παθών, όσο και ο αυτόπτης μάρτυρας.
Ο παθών, υπέστη βαριές σωματικές κακώσεις, και συγκεκριμένα, υπέστη ευρεία εκχύμωση στη δεξιά υπερόφρια χώρα εκτεινόμενη και πέριξ του δεξιού οφθαλμού και τη σύστοιχη ζυγωματική χώρα, εκχύμωση στη δεξιά πλάγια και πρόσθια τραχηλική χώρα και μικροεκδορές στην οπίσθια επιφάνεια τον δεξιού αγκώνα, μεταφέρθηκε δε σε νοσοκομείο στην Αθήνα ώστε να αντιμετωπιστούν χειρουργικά τα τραύματα του και αναγκάστηκε να απόσχει από την εργασία του για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής ενώ ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χριστοδούλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ