Ιδιαίτερα καυστικός ως προς τα σχόλια που κάνουν οι «αντιπολιτευόμενοί» του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, εμφανίσθηκε χτες σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Μίλησε για «κλίμα αθλιότητας, μιζέριας και κουτσομπολιού» από ‘ψιθυριστές’ που είναι ανίκανοι να λειτουργήσουν δημιουργικά, χωρίς σχέδιο, στέλνοντας μήνυμα αλλά και απάντηση προς εκείνους.
Με αφορμή την έντονη κινητικότητα της Περιφέρειας τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα την παρουσία σε Βερολίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα, Μόσχα και Νέα Υόρκη, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Αυτή είναι μια Περιφέρεια, η οποία δουλεύει. Έχει σχέδιο και κάθε μέρα, έχει ζητήματα πάνω στο τραπέζι τα οποία τα προχωράει μπροστά. Και αυτά τα χρωστάει στους ανθρώπους της, στο πολιτικό προσωπικό και στο υπηρεσιακό προσωπικό, το οποίο έχει… γονατίσει για να σηκώσει όλο αυτό το μεγάλο φορτίο. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της πολύ σκληρής δουλειάς που κάνουμε εδώ, με πολύ μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας. Το κάνουμε αυτό, έχοντας στο εσωτερικό, ένα μέτωπο μιζέριας, γκρίνιας, κουτσομπολιού, αθλιότητας και ψιθυριστών. Το μήνυμά μου λοιπόν, σε όλους αυτούς τους ψιθυριστές, τους διαφημιστές του απόλυτου πολιτικού κενού τους, τους εραστές της αδράνειας, σε όλους αυτούς τους ανίκανους να προτάξουν, να προτείνουν, να σχεδιάσουν, να καταθέσουν και να εργαστούν δημιουργικά, η απάντησή μας είναι μία: η καθημερινή δουλειά μας σε όλα τα επίπεδα, που αναδεικνύει όλα τα θέματα του Νοτίου Αιγαίου, πολιτικά, οικονομικά και σε όλους τους τομείς της ζωής στα νησιά. Και δεν θα διαθέσουμε ενέργεια για να πέσουμε σε αυτό το απίθανο και πρωτοφανώς χαμηλό επίπεδο».

Τουρισμός: «Το 2018 είναι μια μοναδική χρονιά»
Σε ερώτηση σχετικά με τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική περίοδο, και με αφορμή την παρουσία της ΠΝΑΙ στο Βερολίνο, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας: «Στο Βερολίνο ολοκληρώθηκε η παρουσία μας και η μεγάλη τουριστική έκθεση ΙΤΒ. Οι δύο μεγάλοι σταθμοί είναι το Λονδίνο και το Βερολίνο. Ουσιαστικά για εμάς είναι η αρχή και το κλείσιμο αυτής της περιόδου για την προετοιμασία και της παρουσίας μας στις διεθνείς αγορές. Ακολουθεί την Τρίτη (σήμερα), η Μόσχα. Συνηθίζουμε να λέμε ότι το Βερολίνο είναι ‘βαρόμετρο’ αφού κάνουμε τον απολογισμό και βγάζουμε συμπεράσματα. Το 2018 είναι μια μοναδική χρονιά –όχι καλή ή εξαιρετική. Δεν υπάρχει δείκτης ο οποίος να μην είναι εντυπωσιακά ανεβασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και είναι πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία να κάνουμε για 3η συνεχή χρονιά, ρεκόρ στον τουρισμό στα νησιά μας».
Είπε ακόμη, πως αυτά τα ‘ρεκόρ’ δεν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων, ούτε επειδή υπάρχουν προβλήματα στις γειτονικές μας χώρες: «Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Όταν η γειτονιά έχει πρόβλημα, όλοι έχουμε πρόβλημα. Το ταξίδι είναι αναψυχή κι όποιος έρχεται εδώ, έρχεται για να διασκεδάσει. Τα νησιά μας είναι προορισμοί για αναψυχή και κανένας δεν πάει να ηρεμήσει σε μια προβληματική γειτονιά. Τα προβλήματα που υπάρχουν σε χώρες που βρίσκονται στα σύνορά μας, επηρέασαν κι εμάς αρνητικά. Εμείς θέλουμε το 2018, τα εκατομμύρια των επισκεπτών που θα έρθουν να φύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο και να γίνουν διαφημιστές μας».
Όπως σημείωσε, οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί «καλπάζουν» με εντυπωσιακά νούμερα, ακολουθούν τα μεσαία νησιά που επίσης «γεμίζουν» και τα μικρότερα νησιά, όπου εντοπίζονται κάποια κενά τα οποία οφείλονται σε δομικά ζητήματα, εσωτερικής φύσεως όπως π.χ. η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις και αν η τουρκική προκλητικότητα έχει επηρεάσει το κλίμα και τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς, ο περιφερειάρχης είπε: «Απολύτως καμία ανησυχία δεν έχουν εκφράσει οι αρμόδιοι του τουρισμού για την κατάσταση με την Τουρκία. θέλω να είναι πολύ καθαρό αυτό το μήνυμα: δεν έχει εκφραστεί απολύτως καμία ανησυχία σε συνεργάτες μας στο εξωτερικό –ούτε travel agent, ούτε σε τουρ οπερέιτορ, ούτε αεροπορική εταιρεία. Οι ανησυχίες θα αποτυπώνονταν στην πράξη αφού θα υπήρχε περιορισμός στα αεροπορικά δρομολόγια. Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάθε μέρα που περνά, αυξάνονται οι πτήσεις προς τα νησιά μας».

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο
της κυβέρνησης
Ερωτηθείς σχετικά με την προετοιμασία για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της οποίας είχε χτες συνεργασία με το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Ρόδο αλλά και με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Η ημερομηνία μετατίθεται για τα μέσα Απριλίου. Τις επόμενες μέρες θα βρεθώ και στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσουμε κάποια οργανωτικά ζητήματα καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Αυτή την στιγμή αποτυπώνουμε και ιεραρχούμε τα ζητήματα που θα θέσουμε. Θεωρώ ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να θέσουμε σε όλους τους υπουργούς που θα έρθουν, τα αιτήματα αυτού του τόπου. Προσωπικά θεωρώ ότι θα έχει μόνον θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι ένα πολιτικό συνέδριο, είναι ανοιχτό προς την κοινωνία αφού θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς».

Η κινητικότητα της ΠΝΑΙ
και η παρουσία της
σε διοργανώσεις
Ο κ. Χατζημάρκος, εξέφρασε ακόμη, την ικανοποίησή του για την έντονη κινητικότητα που σημειώνει η ΠΝΑΙ με την συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις (Βερολίνο, Αθήνα, Μόσχα κ.λπ.) ενώ μίλησε ειδικά για την Food Expo, λέγοντας: «Σημειώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή από τους παραγωγούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο στους παραγωγούς από τα νησιά μας, ώστε να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να τα βάλουν μέσα στις αγορές».
Ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε παράλληλα και στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, Ποδηλασία, Τάε Κβον Ντό κ.λπ. οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την προβολή της περιοχής μας. «Εμείς μπορούμε να στηρίξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες όταν υπάρχει και η ανάλογη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αεροδρόμιο της Ρόδου, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες συντήρησης στον διάδρομο, ενώ τα άλλα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Κω, έκλεισαν προσωρινά για να γίνουν έργα. «Πιστεύω ότι τέλος του μήνα θα παραδοθεί ολοκληρωμένο. Μέσα στο κτήριο εμείς προσδοκούσαμε τα αντανακλαστικά της Fraport να είναι καλύτερα. Δυστυχώς, δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Από εκεί και πέρα, προχωράμε…»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ